ΣΠΟΡ

Σε Ελληνικό έδαφος η UEFA θα εκλέξει τον Σεπτέμβριο το νέο πρόεδρο της

Reuters / Jean Cristoph Bott

Στο περιθώριο του τελικού του Europa League στην Βασιλεία, η εκτελεστική επιτροπή UEFA αποφάσισε ότι η διεξαγωγή των εκλογών για το νέο πρόεδρο της θα γίνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το 12ο έκτακτο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ώστε να εκλέξει τον διάδοχο του Μισέλ Πλατινί στην προεδρία της UEFA, μετά την τελεσίδικη τιμωρία του για 4 χρόνια από το CAS.


(Πηγή: Reuters / Ruben Sprich)

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι υποψηφιότητες για την θέση, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ισπανό Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα Θεόδωρο Θεοδωρίδη, αλλά και τον Ολλανδό Μίχαελ Φαν Πράαγκ να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας, εφόσον αποφασίσουν να μπουν στην διαδικασία.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα πρέπει επίσημα να υποβληθούν οι υποψηφιότητες, για τις οποίες θα αποφανθούν τα 55 μέλη του έκτακτου Συνεδρίου και η θητεία του νέου προέδρου θα είναι μέχρι το Μάρτιο του 2019, ενώ θα καταλάβει και την θέση του αντιπορέδρου της FIFA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης