ΣΠΟΡ

EURO 2016: η Πορτογαλία πέρασε στα προημιτελικά βάζοντας ένα χρυσό γκολ στην παράταση στην Κροατία

Reuters / Carl Recine Livepic

Ήταν ένα ζευγάρι, που φάνηκε από το πρώτο λεπτό, ότι αν κάποιος τους έλεγε να πάνε απ ευθείας στα πέναλτυ, για να μην διακινδυνεύσουν, ευχαρίστως θα το καναν. Κροατία και Πορτογαλία θυσίασαν τις επιθετικές τους αρετές και ακριβώς για τα πέναλτυ πήγαιναν, αλλά το τελευταίο τρελό 5λεπτο της παράτασης έφερε το γκολ του Κουαρέσμα και την πρόκριση της ομάδας του Φερνάντο Σάντος με 1-0 στα προημιτελικά. 

¨Ήταν ντέρμπυ η αναμέτρηση και κανείς από τους δύο δεν θέλησε στο ξεκίνημα να ρισκάρει. Ήξεραν άλλωστε ότι ο νικητής μπορεί και να είχε κάνει το καθοριστικό βήμα για να πάει στον τελικό, βάσει των διασταυρώσεων. Η Πορτογαλία με αλλαγές στην άμυνα, για να μην αφήσει πεδίο δράσης στην μεσοεπιθετικό ταλέντο των Κροατών, η Κροατία με βοήθειες στο μαρκάρισμα του Κριστιάνο.


(Αγχωμένος ο Σάντος από το ξεκίνημα - Πηγή: Reuters / Charles Platiau Livepic)

Δεν είναι παράξενο λοιπόν, που η πρώτη τελική προσπάθεια έγινε στο 25 (!) με κεφαλιά του Πέπε άουτ από φάουλ του Γκερέιρο, ενώ όλο αυτό το διάστημα η Κροατία απλά είχε κατοχή.


(Πηγή: Reuters / Carl Recine Livepic)

Μια προσπάθεια και του Πέρισιτς λίγο αργότερα με ένα σουτ εκτός εστίας, δίχως να ανησυχήσει ο Ρουί Πατρίσιο και τον Κροάτη μεσοεπιθετικό να κάνει μεγαλύτερη αίσθηση με το κούρεμα του και την Κροατική σημαία στο κεφάλι του. Όλα μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά.


(Πηγή: Reuters / Carl recine Livepic)

Στο 52 οι Κροάτες εκτέλεσαν γρήγορα κόρνερ και ο Μπρόζοβιτς μέσα από την περιοχή μπορούσε να έχει καλύτερο τελείωμα στο σουτ, που πήγε πάνω από την εστία, ενώ στο 61 η κεφαλιά του Βίντα απείλησε τον Ρουί Πατρίσιο.


(Η φάση του Βίντα - Πηγή: Reuters / Carl Recine Livepic)

Τρία λεπτά αργότερα οι Πορτογάλοι διαμαρτυρήθηκαν μάλλον δίκαια για πέναλτυ του Στρίνιτς στο Νάνι, αλλά ο Βελάσκο Καρμπάγιο έδειξε να συνεχιστεί το ματς.


(Ο Στρίνιτς κλωτσάει το Νάνι... Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes Livepic)


(...και ο Κριστιάνο διαμαρτύρεται για το πέναλτυ που δεν δόθηκε - Πηγή: Reuters / Lee Smith Livepic)

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με τις 2 ομάδες να μην έχουν έστω μία τελική στον στόχο (!), και τον πρώτο παίκτη του τουρνουά σε προσπάθειες, τον Ρονάλντο, να μην έχει ούτε μία (!). Το 0-0 λογικό επακόλουθο...


(Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes Livepic)

Στο τελευταίο 10λεπτο της παράτασης έγιναν, όσα δεν είχαν συμβεί μέχρι εκείνη την ώρα. Κεφαλιά του Βίντα σε άστοχη έξοδο του Ρουί Πατρίσιο, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι στο 113. Στο 117 νέα κεφαλιά του Πέρισιτς σταματά στο δοκάρι της Πορτογαλίας.


(Ο Κριστιάνο σουτάρει... Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes Livepic)

Και στην κόντρα επίθεση ο Κριστιάνο κάνει την 1η του τελική προσπάθεια, ο Σούμπασιτς τον σταματά και στην κενή εστία ο Κουαρέσμα κάνει το 0-1, με τη 2η μόλις τελική εντός εστίας!


(...και ο Κουαρέσμα δίνει την πρόκριση στην Πορτογαλία - Πηγή: Benoit Tessier TPX IMAGES OF THE DAY)

Στο 122 ο Βίντα άγγιξε για μια ακόμη φορά το γκολ, το γυριστό όμως πέρασε ξυστά (17 τελικές η Κροατία, καμία εντός τέρματος) και η παράδοση τηρήθηκε: η Πορτογαλία κέρδισε για 4η φορά την Κροατία, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Και βέβαια πήρε την πρόκριση.


(Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes Livepic)

Πολωνία-Πορτογαλία είναι το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών με το ματς να γίνεται την Πέμπτη 30/6 στις 22.00 στην Μασσαλία.


(Το κλάμμα του Μόντριτς... Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes Livepic)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης