ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Πρόκριση με απίστευτο χρόνο και… γελάκια για Μπολτ, σοκ με Γκάτλιν στα 200μ.

Περίπατο έκαναν στα 200μ Μπολτ και ντε Γκράας REUTERS/Gonzalo Fuentes

Μερικά... δευτερόλεπτα χωρίζουν πλέον τον Γιουσέιν Μπολτ από ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και το τρίτο του ντάμπλ στα σπριντ σε ισάριθμες διοργανώσεις. Κάτι που πέτυχε η συμπατριώτισσα του Ελέιν Τόμπσον στις γυναίκες.

Ο Τζαμαϊκανός προκρίθηκε στον τελικό, τόσο εύκολα, που στην ημιτελική κούρσα είχε την ευκαιρία να κάνει και πλακίτσα λίγο πριν τον τερματισμό με τον Αντρέ Ντε Γκράας που έτρεχε δίπλα του.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά και την πρόκριση, ο Γιουσέιν Μπολτ δεν αρκέστηκε στο να... ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, όπως έκανε σε προηγούμενη κούρσα του, αλλά πήγε την... πλάκα ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Καναδό αντίπαλό του, ο οποίος επίσης ξέσπασε σε γέλια.

Οι δυο τους προκρίθηκαν δια περιπάτου, σε μια κούρσα που την έκαναν να μοιάζει με... βόλτα κι ευκαιρία για δύο φίλους να πουν τα νέα τους.

Πηγή: REUTERS/Dylan Martinez

Πηγή: REUTERS/David Gray

Πηγή:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πηγή: REUTERS/Lucy Nicholson

Πηγή: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πηγή: REUTERS/David Gray

Πηγή: REUTERS/David Gray

Πηγή: REUTERS/Edgard Garrido

Πηγή: REUTERS/Fabrizio Bensch

Πηγή: REUTERS/David Gray

Βασίλισσα στα σπριντ από την Τζαμάικα

Στις γυναίκες η Ελέιν Τόμπσον έκανε πάντως το νταμπλ νικώντας μετά τα 100 και τα 200 μέτρα.


(Πηγή: REUTERS / LUCY NICHOLSON)

Η Τζαμαϊκανή ήταν εκπληκτική στον τελικό, όπου με 21.78 νίκησε την Ντάφνι Σίπερς, την Ολλανδέζα πρωταθλήτρια Ευρώπης και φαβορί της κούρσας, η οποία ήταν δεύτερη με 21.88. Την τιμή των ΗΠΑ έσωσε η Τόρι Μπάουι, που ήταν τρίτη με 22.15.

ΗΠΑ Χ 3 στα 100 εμπόδια

Αμερικανικό θρίαμβο είχαμε στα 100μ εμπόδια γυναικών, αφού και οι τρεις αθλήτριες της χώρας ανέβηκαν στο βάθρο.Η Μπριάνα Ρόλινς, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013 στη Μόσχα, πρώτευσε στον τελικό του αγωνίσματος, αφού τερμάτισε σε 12.48 και πήρε το Χρυσό μετάλλιο.


(Πηγή: Reuters / LUCY NICHOLSON)

Ακολούθησαν οι συμπατριώτισσές της Νία Άλι με 12.59 και Κρίστι Κάστλιν με 12.61, που πήραν το Ασημένιο και το Χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Για την ιστορία ο Μπολτ τερμάτισε πρώτος σε 19.78, για να ακολουθήσει ο Ντε Γκράας με 19.80. Υπενθυμίζεται ότι τα 200μ είναι το αγαπημένο αγώνισμα του Τζαμαϊκανού σούπερ σταρ των κουλουάρ, ο οποίος έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ με 19.19

Ωστόσο, η έκπληξη στη μάχη των 200μ στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ακούει στο όνομα Τζάστιν Γκάτλιν. Ο Αμερικανός σπρίντερ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της κούρσας, καθώς τερμάτισε σε 20.13 στον ημιτελικό, ενώ εκτός έμεινε και ο Τζαμαϊκανός Γιόχαν Μπλέικ με 20.37.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης