ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: με μαραθώνιο και ορεινή ποδηλασία ολοκλήρωσαν οι Έλληνες αθλητές

Μερούσης και Καλομοίρης στον τερματισμό του Μαραθώνιου Reuters / Lucy Nicholson

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ολοκληρώθηκαν για την Ελλάδα με συγκομιδή 6 μετάλλια (3 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα) και τις τελευταίες συμμετοχές στο σημερινό πρόγραμμα, στον Μαραθώνιο αλλά και την ορεινή ποδηλασία. Πλέον απομένει η Τελετή Λήξης των Αγώνων (04.00) με την Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει σημαιοφόρος για την χώρα μας στο Μαρακανά.

Στον Μαραθώνιο, ο Χριστόφορος Μερούσης και ο Μιχάλης Καλομοίρης κατάφεραν να τερματίσουν στην 116η και στην 132η θέση αντίστοιχα και να μην είναι ανάμεσα στους 14 που εγκατέλειψαν. Ο Μερούσης έκανε χρόνο 2 ώρες 29 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, ενώ ο Καλομοίρης πέρασε τη γραμμή τερματισμού μετά από 2 ώρες 37 λεπτά και 3 δεύτερα.


(Πηγή: Reuters / LUCY NICHOLSON)

Νικητής ήταν ο Κενυάτης Ελιούντ Κιπτσόγκε σε 2:08:44, με την χώρα του να κάνει το "νταμπλ" στο αγώνισμα, αφού η Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σουμγκόνγκ, κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο των γυναικών! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που μία χώρα αναδεικνύει Ολυμπιονίκες στον μαραθώνιο και στους άνδρες και στις γυναίκες.


(Πηγή: Reuters / ATHIT PERAWONGMETHA)

Δεύτερος ήταν ο Αιθίοπας Φεϊζά Λιλέσα με 2:09:54 («χάλκινος» στο Παγκόσμιο της Νταεγού) και τρίτος ο Αμερικανός Γκάλεν Ραπ (2:10:05).

31ος ο Αντωνιάδης στην ορεινή ποδηλασία

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης ήταν ο τελευταίος αθλητής που αγωνίστηκε στα 7 χλμ ορεινής ποδηλασίας και ολοκλήρωσε τον επίπονο αγώνα σε 1 ώρα 44 λεπτά και 17 δεύτερα στην 31η θέση.

Το Χρυσό πήγε στον Ελβετό Σούρτερ, το Ασημένιο στον Τσέχο Κούλχαβι και τον Χάλκινο στον Ισπανό Κολόμα.

Διαβάστε ακόμη

Ρίο 2016: η Χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η σημαιοφόρος στην τελετή λήξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης