ΣΠΟΡ

Super League: το Ολυμπιακός-ΑΕΚ επισκιάζει τα υπόλοιπα ματς της 6ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός και ΑΕΚ πέρυσι στο Καραϊσκάκης EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η δράση στο Ελληνικό πρωτάθλημα κινείται γύρω από το πρώτο μεγάλο ντέρμπυ της χρονιάς, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Βέροια. Εκτός έδρας νίκες για ΠΑΣ και Πανιώνιο.

Σε πίεση ο Ολυμπιακός

Εκτός από το γεγονός ότι αγωνίζεται στην έδρα του, για τον Ολυμπιακό το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο πλέον μετά την ήττα από την ΑΕΛ την περασμένη εβδομάδα, αλλά και την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ.


(Ο Πάουλο Μπέντο - Πηγή: EUROKINISSI)

Η πίεση είναι μεγάλη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού με τον Πάουλο Μπέντο να επιλέγει την αποστολή αφήνοντας εκτός και πάλι τον Πάρντο και να προσανατολίζεται σε μια 11άδα με λίγες αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της Πέμπτης (διπλό πάντως δεν έκανε το Σάβατο).


(Φορτούνης και Γιόχανσον στον τελικό Κυπέλλου - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Επιστρέφει σίγουρα ο Καπίνο κάτω από την εστία, πιθανότατα μια θέση παίζεται ανάμεσα σε Μάρτινς και Καμπιάσο (αφού ο Αργεντινός έχει ήδη δύο συνεχόμενα ματς, αν και δηλώνει έτοιμος και για τρίτο), ενώ το μεσοεπιθετικό σχήμα θα εξαρτηθεί και από την είσοδο του Ελιονούσι στα άκρα (με τον Μάριν πιθανοτατα στο άλλο και τον Σεμπά στον πάγκο). Ο Φορτούνης προπονήθηκε κανονικά, αλλά υποψήφιος για την θέση του επιτελικού μέσου είναι και ο Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Με Μάνταλο στην 11άδα

Ο Τιμούρ Κετσπάγια περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή την ετοιμότητα του Πέτρου Μάνταλου, μετά τον τραυματισμό του και μοιάζει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Καραϊσκάκης φορώντας την προστατευτική μάσκα.


(Με ειδική μάσκα ο Μάνταλος - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Η απουσία των Βάργκας και Αλμέιδα είναι δεδομένη, με την τριάδα Πατίτο, Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλου να είναι το φαβορί να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Μια αλλαγή μοιάζει να υπάρχει στα χαφ με τον πιο αμυντικογενή Λαμπρόπουλο δίπλα στον Γιόχανσον, αφού ο Σιμόες είναι εκτός φόρμας.


(Ο Τιμούρ Κετσπάγια - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Θυμίζουμε ότι διαιτητής της αναμέτρησης που θα αρχίσει στις 20.30 είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Επιστροφή στις νίκες για Πανιώνιο και ΠΑΣ

Η 6η αγωνιστική ξεκίνησε σήμερα με τον ΠΑΣ να παίρνει σημαντικό διπλό στην Κέρκυρα, με ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Ισπανού μέσου Βιντάλ στο 82.


(Οι πάικτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

Στην Λιβαδειά το β μέρος ανάμεσα στον Λεβαδειακό και ΑΕΛ ήταν εξαιρετικό, μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο 45λεπτο, με πολλές φάσεις και ευκαιρίες και κρίθηκε από δύο λάθη των τερματοφυλάκων.

Στο 55 ο Καβουσάκης έμεινε «καρφωμένος» στην γραμμή του τέρματος του σε εύκολη σέντρα του Ζεζίνιο και ο Τόνι Σίλβα μπήκε ανάμεσα στον γκολκίπερ της Λάρισας και τον Κόντορ για να κάνει το 1-0 από την μικρή περιοχή.

Παρόμοια φάση στο 66 για το 1-1 με τον Βαρέλα να εκτελεί φάουλ και τον Ντοντό να πηδά με φόρα στην μικρή περιοχή, με τον Μοσχονά να βγαίνει διστακτικά τελευταία στιγμή.


(Σπουδαίο "διπλό" του Πανιωνίου στην Θεσσαλονίκη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Στο Καυτανζόγλειο ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Ηρακλή και ο Μασούντ (που έχασε ένα απίστευτο πλασέ από τα 4 μέτρα) άνοιξε το σκορ με απίστευτο σουτ βολέ από το ημικύκλιο της περιοχής στο 34 και ξέσπασε σε κλάματα (έμαθε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ότι συγγενικό του πρόσωπο έφυγε από την ζωή και του το αφιέρωσε).


(Ξέσπασε σε λυγμούς ο Μασούντ μετά το γκολ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Ο έτερος Ιρανός ο Ανσαριφάρντ πέτυχε το 0-2 στο 77, σε κόντρα επίθεση και ενώ ο Ηρακλής είχε χάσει δύο καλές ευκαιρίες μέχρι εκείνο το σημείο για να ισοφαρίσει. ο "γηραιός" σκόραρε στο 85 με καρφωτή κεφαλιά του Λεοζίνιο από το σημείο του πέναλτυ, μετά από σέντρα του Λάμπρου, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο 2-2 (ο Γιαννιώτης έκανε την απόκρουση της αγωνιστική στο 92 σε σουτ του Περόνε).

Η 6η αγωνιστική

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Λεβαδειακός-ΑΕΛ 1-1
Ηρακλής-Πανιώνιος 1-2

Κυριακή
Βέροια-ΠΑΟΚ (16.00)
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (18.15)
Πλατανιάς-Παναιτωλικός (18.15)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (20.30)

Δευτέρα
Ξάνθη-Ατρόμητος (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης