ΣΠΟΡ

NCAA: Στα βήματα του Αντετοκούνμπο ο Τάιλερ Ντόρσεϊ παίζει στο Final 4

Πρωταγωνιστής της πρόκρισης στον τελικό του NCAA ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (ν.5) Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ προκρίθηκε με το Πανεπιστήμιο του Όργεκον στο Final 4 του NCAA και αναμένεται να προστεθεί στην Ελληνική παροικία του NBA ακολουθώντας τα βήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ οδήγησε τις "πάπιες" του Όρεγκον σε μια μεγαλειώδη νίκη επί του φημισμένου (και νούμερο 1 στην περιφέρεια) Πανεπιστημίου του Κάνσας με 74-60 στον τελικό της Midwest Regional. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο ηγέτης της ομάδας του με 27 πόντους (3/3 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές) 5 ριμπ., 1 ασ. και 1 κλέψιμο σε 35 λεπτά συμμετοχής!


(Ο Ντόρσεϊ (ν.5) παίζει άμυνα στον Τζάκσον του Κεντάκι - Πηγή: Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports)

Αυτό ήταν το 7ο συνεχόμενο παιχνίδι του Ντόρσεϊ που ξεπερνά τους 20 πόντους σε μια αναμέτρηση και δίκαια είναι ο παίκτης του μήνα για το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στην March Madness.

Οι "Ducks" έγραψαν ιστορία καθώς κάτάφεραν να προκριθούν σε Final 4 του NCAA μετά από 78 χρόνια: το 1939 μάλιστα είχαν κερδίσει και τον μοναδικό τίτλο της ιστορίας τους νικώντας το Οχάιο. Η αισιοδοξία είναι στα ύψη, όμως στον ημιτελικό θα έχουν δύσκολο έργο: θα αντιμετωπίσουν στον 2ο ημιτελικό το νικητή του ζευγαριού της South Regional Νορθ Καρολάινα-Κεντάκι. Και τα δύο μαζί Πανεπιστήμια έχουν 13 τίτλους (8 το Κεντάκι και 5 το Καρολάινα) με τους Tar Heels στους οποίους έπαιξε ο Μάικλ Τζόρνταν να είναι οι περυσινοί φιναλίστ (έχασαν από το Βιλανόβα).


(Έξαλλα πανηγύρια γαι τον κόουτς Ντάνα Άλτμαν και τις πάπιες του Όρεγκον για την πρόκριση στο Final 4 του NCAA - Πηγή: Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports)

Στον 2ο ημιτελικό το Γκονζάγκα από την West Regional θα αναμένει το νικητή της East Regional ανάμεσα στο Σάουθ Καρολάινα και την Φλόριντα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πάντως ήδη έχει στρέψει επάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας και αναμένεται να βρεθεί ψηλά στα ντραφτ του NBA.


(Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ (καθιστός) στην προπόνηση της εθνικής ομάδας - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης