ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes B-Class στις αρχές Οκτωβρίου

H Mercedes αρχίζει σιγά σιγά να εμπλουτίζει τη γκάμα της νέας γενιάς των προσθιοκίνητων μοντέλων της. Έτσι μετά την Α-Class που λειτουργεί και ως βάση σειρά παίρνει η B-Class, η καινούργια εκδοχή της οποίας θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση στο Παρίσι στις 2 Οκτωβρίου.

Η νέα B-Class ακολουθεί τη γενική αισθητική της καινούργιας A-Class, αν και η προσέγγιση εδώ θα είναι λιγότερο επιθετική μιας και ο χαρακτήρας της είναι ξεκάθαρα πιο οικογενειακός. Με βάση το ίδιο πλαίσιο το αμάξωμα θα έχει και πάλι χαρακτηριστικά μικρού πολυμορφικού, ενώ οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας σε συνεργασία και με τους σχεδιαστές έχουν εκμεταλλευτεί και την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων προκειμένου να εξασφαλίσουν ιδιαίτερα άνετους χώρους στο εσωτερικό. Και ένα πορτμπαγκάζ σαφώς μεγαλύτερο από τα 488 λίτρα της τρέχουσας γενιάς.

Αναβαθμισμένες αναμένεται να είναι και οι δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού -οι πλάτες των πίσω καθισμάτων π.χ. θα διπλώνουν πλέον σε αναλογία 40:20:40- ενώ ο σχεδιασμός θα ακολουθεί τα πρότυπα της A-Class. Με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων το μέγεθος των διαδοχικών οθονών του οποίου φτάνει μέχρις και τις 10,25 ίντσες. Το παρόν θα δίνει φυσικά και το νέο, εξελιγμένο σύστημα infotainment MBUX με τη ψηφιακή βοηθό Mercedes, ενώ διαθέσιμα θα είναι όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού της μάρκας.

Η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινά από τα ολοκαίνουργια τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel των 1.300 και 1.500 κυβικών αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους κινητήρες πετρελαίου θα υπάρχει ο diesel των 2.000 κυβικών και των 245 ίππων που κινεί τη C 350 d. Στην πορεία θα προστεθεί η plug-in υβριδική B 220 e με ηλεκτρική αυτονομία έως και 70 χιλιόμετρα καθώς και, εκτός απροόπτου, η AMG B 35 με το κινητήρα των 2.000 κυβικών και των 306 ίππων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης