ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Bugatti εξάπτει τη φαντασία για τη νέα Chiron

Η Bugatti προαναγγέλλει τη Chiron με χριστουγεννιάτικη κάρτα Volkswagen Group

H νέα Bugatti, η διάδοχος της Veyron, πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, μέχρις ότου ο όμιλος Volkswagen, στον οποίο ανήκει η ιστορική γαλλική εταιρεία, να αποφασίσει την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος και την παρουσίασή της.

Ο λόγος, φυσικά, είναι το τεράστιο κόστος εξέλιξης ενός τέτοιου αυτοκινήτου -φανταστείτε πως σε κάθε μια από τις συνολικά 450 Veyron που κατασκευάστηκαν η εταιρεία έχανε περίπου 4,6 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, υπάρχει το αντιστάθμισμα του κύρους που εξασφαλίζει έναν μοντέλο αυτών των προδιαγραφών και, φυσικά, η προβολή. Έτσι, ζυγίζοντας την κατάσταση, ο όμιλος VW, που καλείται μεταξύ άλλων να λύσει και έναν οικονομικό γρίφο μετά τα τελευταία συμβάντα, οριστικοποίησε τόσο το όνομα της νέας Bugatti -θα λέγεται Chiron, τιμώντας τον οδηγό της Φόρμουλα 1 της μάρκας κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου Louis Chiron- όσο και την παρουσία της στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μπλε Χριστούγεννα

Το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από την κάρτα που έστειλε η Bugatti για τις γιορτές των Χριστουγέννων και η οποία απεικονίζει τη Chiron καλυμμένη με ένα πανί, στο παραδοσιακό χρώμα της εταιρείας, το μπλε.

Ακόμα κι έτσι διαφαίνεται το προφίλ της με την χαρακτηριστική καμπύλη στη μεσαία κολώνα, ενώ μια πρώτη γεύση για την εμφάνισή της έχει δοθεί από το virtual αγωνιστικό Bugatti Vision Gran Turismo 6. Το οποίο ναι μεν πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι Gran Turismo 6, αλλά έχει εμφανιστεί και σε κανονικό μέγεθος στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου και εντυπωσίασε.

Σπάει τα κοντέρ

Ο κινητήρας της νέας super Bugatti θα είναι μια εξελιγμένη έκδοση του W16 των 8.000 κυβικών με τα 4 turbo της Veyron και η απόδοσή του θα φτάνει τα 1.500 άλογα, χάρη και στη βοήθεια ηλεκτροκινητήρων. Φυσικά, δεν είναι μυστικό πως η Chiron έχει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που κατέχει η προκάτοχός της και αυτός είναι και ένας λόγος που το ταχύμετρό της θα έχει ως τελευταία ένδειξη το 500. Η πραγματική τελική της, πάντως, υπολογίζεται στα 460 χλμ./ ώρα.

Η Chiron θα κατασκευαστεί σε συνολικά 500 μονάδες -μετά από την παρουσίαση της κουπέ θα ακολουθήσει και η ανοιχτή- ενώ ήδη αρκετές, υπολογίζεται γύρω στις 150, έχουν προπωληθεί. Ένας από τους πρώτους κατόχους της, θα είναι, όπως ο ίδιος έχει πει, ο διάσημος Ολλανδός DJ Afrojack. Για να την αποκτήσει θα χρειαστεί να καταβάλει περισσότερα από 2,2 εκατ. ευρώ, μιας και η νέα Bugatti θα ξεκινά τιμολογιακά από εκεί που σταμάτησε η παλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης