ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Superformance MKIII-R είναι μια από τις πιο όμορφες ρέπλικες που μπορεί να αποκτήσει κανείς

Οι ρέπλικες, οι αντιγραφές γνωστών και διάσημων μοντέλων, με επίσημη άδεια ή και όχι, έχουν τη δική τους ιστορία και γοητεία, ενώ δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσει κανείς και να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο που στην γνήσια μορφή του δεν μπορεί είτε να το βρει είτε να το αγοράσει.

Μια από τις πιο γνωστές εταιρείες του συγκεκριμένου χώρου είναι η καλιφορνέζικη Superformance, που ειδικεύεται στα κλασικά αμερικάνικα μοντέλα. Μάλιστα για μια σειρά μοντέλων που μοιάζουν με τη θρυλική Shelby Cobra, τα MKIII-R, έχει εξελίξει ένα δικό της πλαίσιο, σε συνδυασμό με ανεξάρτητη ανάρτηση, πίσω μπλοκέ διαφορικά και διάφορα άλλα σύγχρονα στοιχεία και χαρακτηριστικά που όμως δεν αλλοιώνουν την κλασική εικόνα.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να επιλέξει το συνδυασμό κινητήρα και μετάδοσης που θέλει να έχει το δικό του αυτοκίνητο. Φυσικά ανάλογα διαμορφώνεται και η τιμή, ενώ μια από τις κορυφαίες επιλογές είναι ένας V8 με 7.000 κυβικά της Roush. Ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και 700 Nm και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Όσο για τους κινητήριους τροχούς δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τους πίσω.

Φυσικά υπάρχουν και δυνατότητες εξατομίκευσης αλλά το ότι πρόκειται για ρέπλικα δεν σημαίνει και το ότι η τιμή της είναι χαμηλή. Κάθε άλλο, μιας και η εκκίνηση είναι στις 79.000 δολάρια. Χωρίς τον κινητήρα και το κιβώτιο, οπότε πολύ εύκολα σκαρφαλώνει αισθητά πιο ψηλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης