ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλος εποχής για τον V12 της BMW

Το τέλος θα δοθεί με δώδεκα ειδικές εκδόσεις της ναυαρχίδας της BMW

Οι ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων μαζί με τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης επηρεάζουν περισσότερο από όλους τους πολυκύλινδρους κινητήρες μεγάλου κυβισμού.

Σαν τον V12 της BMW, ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη ήδη από τα τέλη του 2020, ενώ τον Ιούνιο που μας έρχεται πέφτει συνολικά η αυλαία, μιας και διακόπτεται οριστικά η παραγωγή του.

Το τέλος θα δοθεί με δώδεκα ειδικές εκδόσεις της ναυαρχίδας της BMW. Της σειράς 7 και η βάση τους θα είναι η M760i xDrive και μάλιστα στην επιμηκυμένη εκδοχή της. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου περίεργο μιας και οι 12 τελευταίες δωδεκακύλινδρες BMW προορίζονται για τις ΗΠΑ, όπου η σειρά 7 πωλείται αποκλειστικά με το μακρύ μεταξόνιο.

Από κει και πέρα το ειδικό αυτό μοντέλο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, με δυνατότητες εξατομίκευσης, ενώ θα διαθέτει και τα πάντα απαραίτητα ειδικά για την περίσταση λογότυπα. «Τhe Final V12» στα μαρσπιέ και το κάλυμμα του κινητήρα και έναν απλό V12 στο καπό, χωρίς καμία άλλη ένδειξη.

Όσο για την τιμή των τελευταίων δωδεκακύλινδρων BMW θα είναι 200.000 δολάρια, που αντιστοιχούν σε περίπου 176.000 ευρώ, συν φυσικά τα εξτρά που θα επιλέξουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης