ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mini σταματά τα μοντέλα με χειροκίνητα κιβώτια

Η Mini εξελίσσει αυτήν την περίοδο τη νέα γενιά των μοντέλων της, η οποία θα περιλαμβάνει καταρχήν την τρίθυρη έκδοση και το Countryman, ενώ θα ακολουθήσουν και οι άλλοι τύποι αμαξώματος.

Φυσικά μέχρι και να παρουσιαστούν επίσημα και να αρχίσουν οι πωλήσεις τους συνεχίζουν τα τρέχοντα μοντέλα, τα οποία όμως δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα με χειροκίνητα κιβώτια.

Αυτό από τη μια εξασφαλίζει μια απλοποίηση της γκάμας, η οποία φαίνεται να είναι η νέα τάση, αλλά από την άλλη «διασφαλίζει τη σταθερότητα της παραγωγής», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της μάρκας σε βρετανικό μέσο. Ο λόγος δεν είναι βέβαια άλλος από την έλλειψη ημιαγωγών (τσιπς) που ταλανίζει την αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια και στην οποία προστέθηκε πλέον και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο οποίος δημιουργεί πρόσθετες ελλείψεις σε άλλους τομείς, όπως είναι π.χ. οι καλωδιώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν η απόφαση αυτή της Mini θα είναι παροδική μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση ή θα είναι μόνιμη, Ειδικά από τη στιγμή που τα αυτόματα κιβώτια δείχνουν να είναι η αποκλειστική επιλογή για το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης