ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ο εξηλεκτρισμός προελαύνει: Και η Corvette έγινε υβριδική

Η Corvette είναι χωρίς αμφιβολία το πιο γνωστό και το πιο αξιόλογο supercar της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και τώρα περνά στην επόμενη φάση της εξέλιξής της

Η Corvette είναι χωρίς αμφιβολία το πιο γνωστό και το πιο αξιόλογο supercar της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και τώρα περνά στην επόμενη φάση της εξέλιξής της.

Και αυτό γιατί στη γκάμα της προστέθηκε μια υβριδική έκδοση, η Corvette E-Ray AWD Hybrid. Η οποία δεν είναι plug-in υβριδική όπως άλλα supercars, π.χ. η Ferrari SF90 ή η McLaren Artura, αλλά πλήρως υβριδική. Όπως για παράδειγμα ένα Toyota Yaris.

Το σύστημα πρόωσής της αποτελείται από το γνωστό V8 των 6.200 κυβικών και των 502 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς, έναν ηλεκτροκινητήρα 162 ίππων για τον εμπρός άξονα και μια μπαταρία 1,9 KWh.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 665 ίππους, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,5 δεύτερα, τιμή που καθιστά την E-Ray AWD Hybrid την πιο γρήγορη Corvette της ιστορίας.

Και μια από τις πιο ακριβές, μιας και κοστίζει σχεδόν 105.000 δολάρια, τη στιγμή που η βασική C8 κοστολογείται μόλις 64.500.

Γεγονός είναι πάντως πως ο εξοπλισμός της είναι ιδιαίτερα πλούσιος, μιας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κεραμικά δισκόφρενα Brembo, στάνταρ ενεργητική ανάρτηση Magnetic Ride Control και τις ζάντες από την Z06.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης