ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Continental παρουσίασε τιμόνι που αναγνωρίζει χειρονομίες

Οι δυνατότητες επικοινωνίας του οδηγού με τη μηχανή είναι ένα θέμα στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα διαθέσιμα συστήματα έχουν γίνει πλέον πάρα πολλά και αφορούν την άνεση, την ασφάλεια και βέβαια τη διασύνδεση και ο χειρισμός τους πρέπει να γίνεται αφενός εύκολα και αφετέρου χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Από τις πλέον εξελιγμένες λύσεις είναι οι φωνητικές εντολές και ο έλεγχος με τη βοήθεια χειρονομιών, ενώ στην προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης η Continental παρουσίασε πρόσφατα ένα τιμόνι που αναγνωρίζει χειρονομίες.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτηθείτε πως μια εταιρεία ελαστικών παρουσίασε ένα high tech τιμόνι σημειώστε πως ναι μεν η Continental είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως από την άλλη όμως είναι και ένας από τους πλέον σημαντικούς προμηθευτές εξαρτημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο οποίος διαθέτει και έναν ιδιαίτερα δυναμικό τμήμα έρευνας και εξέλιξης.

Το οποίο παρουσίασε το καινοτόμο τιμόνι που προαναφέραμε, που αναγνωρίζει τέσσερις συγκεκριμένες κινήσεις των χεριών, με τη βοήθεια των οποίων γίνεται η ρύθμιση του συστήματος πλοήγησης, η επιλογή εφαρμογών (apps) και μουσικής, η απάντηση κλήσεων και ο έλεγχος του υπολογιστή ταξιδίου.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι όλες αυτές οι επιλογές γίνονται εύκολα και χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης