ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford επαναλαμβάνει την κλασική ταινία μικρού μήκους «Ραντεβού» με μια Mustang GT

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που θεωρούνται κλασικές σε ότι έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο. Κανονικές σαν το Bullitt με τον Mr. Cool Steve McQueen ή μικρού μήκους όπως το «Ραντεβού» (Randez-Vous) του 1976, του Γάλλου σκηνοθέτη Claude Lelough.

Στο «Ραντεβού» ένα αυτοκίνητο τρέχει υπερβολικά στους έρημους δρόμους στο Παρίσι προκειμένου ο οδηγός του να προλάβει το ραντεβού του με την κοπέλα του, ενώ γύρω από το φιλμάκι, που ξεχωρίζει ακόμα με την ευρηματικότητα και τις άψογες τεχνικά σκηνές του, έχουν δημιουργηθεί ένα σωρό αστικοί μύθοι. Για το πως γυρίστηκε, ποιος οδηγούσε και ποιο είναι το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός λοιπόν, παρά τις φήμες ότι είναι ένας από τους διάσημους οδηγούς αγώνων Jacky Ickx, Jacques Laffite και Jean Ragnotti, ήταν ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Επίσης παρόλο που ακούγεται ο ήχος ενός V12 μιας Ferrari το αυτοκίνητο κάθε άλλο παρά σπορ ήταν. Ήταν μια λιμουζίνα, η προσωπική Mercedes 450 SEL 6.9 του Lelough, η οποία μάλιστα είχε και πνευματική ανάρτηση προκειμένου να είναι σταθερή η εικόνα. Όσο για τον ήχο της Ferrari μπήκε απλά από πάνω.

Φέτος η Ford είχε την ιδέα να επαναλάβει το όλο σενάριο (αυτός είναι και ο λόγος που έδωσε στο δικό της βίντεο το τίτλο Re-Rende-Vous) με μια κόκκινη Ford Mustang GT και, όπως θα δείτε, τεχνολογία VR, που εξασφαλίζει οπτικό πεδίο 360 μοιρών. Σε αντίθεση με τον Lelough που ολοκλήρωσε όλα τα γυρίσματα μόνος του, με δυό φίλους του και φυσικά χωρίς την άδεια της αστυνομίας, η πολυεθνική εταιρεία τήρησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες έχοντας έρθει σε συνεννόηση με τις αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, όπως αναφέρεται ρητά στην αρχή του βίντεο, δεν ξεπέρασε πουθενά τα όρια ταχύτητας.

Οι χαμηλές ταχύτητες -ο Lelough είχε φτάσει και τα 200 χλμ./ ώρα- δεν στάθηκαν εμπόδιο, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ η «ανατροπή» σε σχέση με το ορίτζιναλ «Ραντεβού» έρχεται στο τέλος, μιας και από τη Ford Mustang κατεβαίνει μια κοπέλα η οποία τρέχει στα ίδια με τότε σκαλιά για να συναντήσει το φίλο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης