ΜΟΔΑ

Τέλος εποχής για τον οίκο Zac Posen: Λουκέτο εν μία νυκτί

Amy Sussman/Invision/AP

Ο παγκοσμίως γνωστός σχεδιαστής μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη, Ζακ Πόζεν, έκανε γνωστό, με μια λιτή ανακοίνωση ότι η εταιρεία του κλείνει. Ο Πόζεν έχει ντύσει πολλές από τις διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ και είναι γνωστός για τις θηλυκές και εντυπωσιακές δημιουργίες του.

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου στην καταπληκτική μας ομάδα και σε όσους στάθηκαν στο πλευρό μου και στο πλευρό της εταιρείας», έγραψε ο Πόζεν.

Ο 39χρονος σήμερα Πόζεν, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του που «το ταξίδι σχεδόν 20 ετών έφτασε στο τέλος του». Ο σχεδιαστής είχε ιδρύσει τον οίκο μόδας που φέρει το όνομά του το 2001. «Η διοικητική ομάδα δούλεψε πολύ σκληρή για να καθοδηγήσει την εταιρεία, στο τοπίο της μόδας και του εμπορίου όπου οι προκλήσεις διαρκώς αυξάνονται», λέει στην ανακοίνωσή του. «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που αυτές οι προσπάθειες δεν ήταν επιτυχείς».

Όπως ήταν φυσικό, η ανακοίνωση προκάλεσε σοκ στον κόσμο της μόδας, της οποίας ο Πόζεν ήταν την τελευταία δεκαετία το νέο μεγάλο όνομα.

Επί σχεδόν δύο δεκαετίες, ηθοποιοί, μουσικοί και σελέμπριτι, όπως η Κέιτι Χολμς και η Ριάνα, επέλεγαν τις δημιουργίες του επώνυμου σχεδιαστή για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. Στην ανακοίνωση των House of Z και Ζ Spoke, οι υπεύθυνοι παραδέχονται ότι η εταιρεία δεν μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί και βρίσκεται στη διαδικασία εκκαθάρισης.

Μερικές από τις περίτεχνες και αναγνωρίσιμες δημιουργίες του είναι η τουαλέτα της Γκουίνεθ Πάλτροου για την τελετή βράβευσης των Όσκαρ το 2007, η φούστα που είχε σχεδιάσει για την Όπρα Γουίνφρεϊ για τα Όσκαρ του 2011 και το φόρεμα της Ριάνα για τον Diamond Ball το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης