ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Royal Ascot 2019: Γαλαζοαίματοι, εξωφρενικά καπέλα και η ηχηρή απουσία της Μέγκαν Μαρκλ

AP Photo/Alastair Grant

Το Royal Ascot ξεκίνησε και δεν απογοήτευσε. Ήταν όλα όπως έπρεπε: Η Ελισάβετ παρούσα, τα καπέλα πραγματικά εξωφρενικά, η Κέιτ Μίντλετον απαστράπτουσα και η Μέγκαν Μαρκλ απούσα. Τι άλλο να ζητήσει κανεις;

Οι ιπποδρομίες στο Royal Ascot είναι το κατ’ εξοχή μέρος για όσους αγαπούν να κυνηγάνε από πίσω τις πάσης φύσεως διασημότητες. Ιδιαίτερα τις γαλαζοαίματες. Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Ρίτα Χάιγουορθ και η Σοφία Λόρεν ταξίδεψαν στο Berkshire της Αγγλίας για τις ιπποδρομίες και τα τελευταία χρόνια η Έλεν Μίρεν και ο Έντι Ρεντμέιν έκαναν το ίδιο.

Όμως, από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός, πριν από περισσότερα από 300 χρόνια, η βασιλική οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο της εκδήλωσης. Το Ascot είναι το μέρος στο οποίο οι γαλαζοαίματοι συγκεντρώνονται για να δουν ο ένας τον άλλον, αλλά και τα καπέλα τους.

\

Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος στο Ascot το 1971 @AP Photo

Τα πάντα εδώ συμβαίνουν με στρατιωτική ακρίβεια. Στις 2 μ.μ. ακριβώς, κάθε μια από τις πέντε μέρες που διαρκεί το event, οι βασιλείς κατεβαίνουν στο τερέν με άμαξες και κάνουν το γύρο ώστε να τους δουν όλοι. Η παράδοση της βασιλικής πομπής ξεκίνησε το 1825, από το βασιλιά Γιώργο τον 4ο. Το Ascot είναι η καλύτερη -και μάλλον η μοναδική- ευκαιρία που έχει κάποιος να δει όλη τη βασιλική οικογένεια από κοντά, πολύ κοντύτερα από εκείνα τα μακρινά πλάνα όταν βγαίνουν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.

Πιο χαρούμενη απ’ όλους δείχνει να είναι η ίδια η Ελισάβετ. Χρόνο με το χρόνο, οι φωτογράφοι έχουν καταγράψει τον ενθουσιασμό της καθώς τα άλογα διασχίζουν τη γραμμή - ειδικά όταν έχει ποντάρει η ίδια στο νικητή.

1953, η βασίλισσα Ελισάβετ γελάει, καθώς το άλογό της, «Choir Boy», κερδίζει μια κούρσα. Μαζί της είναι η βασιλομήτορ Ελισάβετ και η Δούκισσα του Κεντ. @AP Photo

Ο αγωνιστικός χώρος στο Ascot δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1711 από τη Βασίλισσα Άννα (που πρόσφατα ενσάρκωσε η Ολίβια Κόλμαν στο «The Favorite» του Γιώργου Λάνθιμου).

Αμέσως μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η μεγάλη ατραξιόν στο Ascot ήταν οι δύο πριγκίπισσες, η Ελισάβετ και η Μαργαρίτα. Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πάθος με τα άλογα και εκτρέφει καθαρόαιμα, ενώ είναι δεινή ιππέας. Αργότερα, επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν η Νταϊάνα, φυσικά, η οποία δεν απογοήτευσε ποτέ τους θαυμαστές της με τις εμφανίσεις της.

Ο Κάρολος και η τότε αρραβωνιαστικιά του, Νταϊάνα, στο Ascot το 1981. @AP Photo/Press Association

Και πλέον, όλοι περιμένουν να δουν τις βασιλικές νύφες, την Κέιτ Μίντλετον και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ ήταν εκεί και φέτος. Η Μέγκαν Μαρκλ όχι. Γεγονός που επίσης αποτέλεσε είδηση. Επίσημα, η Δούκισσα είναι ακόμα σε άδεια λοχείας. Ανεπίσημα, μάλλον βρήκε αφορμή να αποφύγει μια ακόμα βαρετή οικογενειακή σύναξη.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στις περσινές ιπποδρομίες. @AP Photo/Tim Ireland

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο βασιλιάς Αλεξάντερ Γουίλεμ της Ολλανδίας με τη σύζυγό του, βασίλισσα Μαξίμα, ως επίτιμοι καλεσμένοι της βασίλισσας Ελισάβετ, με τον Ολλανδό εστεμμένο να παίρνει τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος της Περικνημίδας, την προηγούμενη ημέρα.

Η βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα, πολύ χαρούμενη και με θηριώδες καπέλο-γλάστρα, δίπλα στην Ελισάβετ. @AP Photo/Alastair Grant

Στην χθεσινή πρεμιέρα των βασιλικών Ιπποδρομιών του Ascot, όπου παραδοσιακά οι παραβρισκόμενες φορούν τα πιο ευφάνταστα καπέλα, η Κέιτ Μίντλετον αναμφίβολα ήταν αυτή που ξεχώρισε. Η δούκισσα του Κέμπριτζ φόρεσε ένα σύνολο που αποτελούνταν από φούστα και μπλούζα Elie Saab αξίας 3.175 λιρών και ένα εντυπωσιακό καπέλο. Και η βασίλισσα Μαξίμα κατάφερε να ξεχωρίσει, όχι τόσο επειδή κάθισε δίπλα στην Ελισάβετ, όσο για το καπέλο της, που θύμιζε λίγο γλάστρα.

Εντυπωσιακή, απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα της εκδήλωσης και χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ να της κλέβει την παράσταση, η Κέιτ Μίντλετον. @AP Photo/Alastair Grant

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης