ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Ντάνι Μπόιλ ετοιμάζει μια σειρά για τους Sex Pistols - Με επίκεντρο τον κιθαρίστα Στιβ Τζόουνς

ΑP Photo

Παραγγελία στον Ντάνι Μπόιλ για μια σειρά έξι επεισοδίων για τον θρυλικό κιθαρίστα των Sex Pistols, Στιβ Τζόουνς, έδωσε το FX. Σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς «Pistol» θα είναι ο δημιουργός των «Trainspotting», «Slum Dog Millionaire» και «Yesterday».

Στη σειρά, η οποία βασίζεται στα απομνημονεύματα του Στιβ Τζόουνς με τίτλο «Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol» (κυκλοφόρησαν το 2018), στο ρόλο του Τζόουνς θα είναι ο Τόμπι Γουάλας, σε αυτόν του Τζόνι Λίντον ο Άνστον Μπουθ, το Σιντ Βίσιους θα υποδυθεί ο Λούις Πάρτριτζ, ο Τζακ Σλέιτερ τον Πολ Κουκ, ο Φαμπιέν Φράνκελ τον Γκλεν Μάτλοκ, ο Ντίλαν Λουέλιν τον Ουόλι Νάιτινγκειλ, ενώ η Σίντνεϊ Τσάντλερ θα υποδυθεί την Κρίσι Χάιντ, η Έμα Άπλετον τη Νάνσυ Σπούγκεν και η Μέισι Ουίλιαμς την Πάμελα Ρουκ (την πανκ μοντέλα και ηθοποιό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Τζόρνταν).

«Στο κέντρο της καταιγίδας που συγκλόνισε το κατεστημένο της ροκ ήταν ο Στιβ Τζόουνς και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Ντάνι και την υπόλοιπη ομάδα δημιουργών να αφηγηθούν την ιστορία του, ως μέλος μιας από τις πιο περιβόητες μουσικές μπάντες, των Sex Pistols», λέει σε ανακοίνωση, ο Νικ Γκραντ, πρόεδρος προγραμματισμού στο FX Entertainment.

Ο Ντάνι Μπόιλ, σύμφωνα με το Rolling Stone, πρόσθεσε: «Φανταστείτε να μπουκάρετε στον κόσμο του “The Crown” και του “Downton Abbey” με τα φιλαράκια σας και να ουρλιάζετε τα τραγούδια σας και τη λύσσα σας σε όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν. Αυτή είναι η στιγμή που άλλαξε για πάντα η βρετανική κοινωνία και κουλτούρα... Ήταν το σημείο εκπυρσοκρότησης για τη βρετανική κουλτούρα δρόμου, όταν απλοί νέοι άνθρωποι είχαν δική τους τη σκηνή και ξέσπαγαν τον θυμό τους και τη μόδα τους κι όλοι έπρεπε να παρακολουθούν και ν' ακούνε κι όλοι τούς φοβόντουσαν ή τούς ακολουθούσαν.

Οι Sex Pistols. Στον πυρήνα τους ήταν ένας νεαρός γοητευτικός αγράμματος κλεπτομανής –ήρωας για εκείνα τα χρόνια– ο Στιβ Τζόουνς, που έγινε, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, ο 94ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών. Αυτό (η σειρά) είναι το πώς έφτασε ως εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης