ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χριστουγεννιάτικο σινεμά στην Αθήνα - Από το Δήμο Αθηναίων και το Athens Open Air Film Festival

Ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Open Air Film Festival γεμίζουν με κινηματογραφική μαγεία στην εορταστική Αθήνα με έξι υπαίθριες προβολές που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά μέρη της πόλης

Κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια που έχουμε συνδέσει τρυφερά με τις γιορτές, αλλά και γευστικές εκπλήξεις θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους θεατές στη φαντασμαγορία των Χριστουγέννων.

Μετά το επιτυχημένο τριήμερο προβολών που είχαν πραγματοποιήσει το 2019, το Athens Open Air Film Festival και οι Νύχτες Πρεμιέρας συμμετέχουν στο πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Χριστούγεννα στην Αθήνα» που οργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζουν 6 δωρεάν υπαίθριες προβολές εμπνευσμένες από την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Όλες οι προβολές θα ξεκινούν στις 19.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα των προβολών

Παρασκευή, 17.12 - Θησείο, Πλ. Ασωμάτων

Γκρέμλινς (Gremlins, 1984), Τζο Ντάντε

Φαντασμαγορικός συνδυασμός φαντασίας και κωμωδίας με εορταστικό «περιτύλιγμα», αναπόσπαστο έμβλημα της ποπ κουλτούρας και των κλασικών χριστουγεννιάτικων ταινιών.

Σάββατο, 18.12 - Κολωνός, Θέατρο Κολωνού

Πολύ σκληρός για να πεθάνει (Die Hard, 1988), Τζον ΜακΤίρναν

Με πρώτη προβολή τον Ιούλιο του 1988, το άκρως επιτυχημένο φιλμ του Τζον ΜακΤίρναν είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπητές περιπέτειες του σύγχρονου σινεμά. Η ταινία που έκανε σταρ τον Μπρους Γουίλις.

Τετάρτη, 22.12 - Κυψέλη, Δημοτική Αγορά

Τραγουδώντας στη βροχή (Singin' in the Rain, 1952),Τζιν Κέλι, Στάνλεϊ Ντόνεν

Έχοντας αγαπηθεί από πολυάριθμες γενιές θεατών, και διατηρώντας αναλλοίωτη μέχρι σήμερα τη δύναμή του να συνεπαίρνει, να ξεσηκώνει και να μαγεύει, το καλύτερο για πολλούς μιούζικαλ που έγινε ποτέ.

Τρίτη, 28.12 - Αμπελόκηποι, Γήπεδο μπάσκετ (Δ. Πλακεντίας & Αργολίδας)

Η Λαίδη και ο Αλήτης (Lady and the Tramp, 1955), Γουίλφρεντ Τζάκσον, Κλάιντ Τζερόνιμι και Χάμιλτον Λάσκι

Μια από τις πλέον κλασικές προσθήκες στο σινεμά κινουμένων σχεδίων, οι πολυαγαπημένοι «Λαίδη και ο Αλήτης» φιλοξενούνται σε ένα ζηλευτό σύμπαν στο οποίο ένα καθαρόαιμο Κόκερ Σπάνιελ και έναν αδέσποτο ημίαιμο θα ζήσουν μια ρομαντική περιπέτεια.

Η ταινία θα προβληθεί στη μεταγλωττισμένη της εκδοχή.

Τετάρτη, 29.12 - Θέατρο Γκράβας

Ο Σκαθαροζούμης (Beetlejuice, 1988), Τιμ Μπέρτον

Το φιλμ που σύστησε στο κοινό την Γουινόνα Ράιντερ, απέδειξε πόσο καλός ηθοποιός είναι ο Μάικλ Κίτον και δοκίμασε να φανταστεί πώς θα έμοιαζε ο κόσμος των καρτούν αν ερμηνευόταν από κανονικούς ηθοποιούς, σε κανονικά σκηνικά.

Πέμπτη, 30.12 - Ζάππειο

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική λίθος (Harry Potter and the Philosopher's Stone, 2001), Κρις Κολόμπους

Είκοσι χρόνια μετά, το πρώτο κινηματογραφικό ξόρκι των περιπετειών του διοπτροφόρου μάγου στο Χόγκουαρτς παραμένει ένα ακαταμάχητο υπερθέαμα. Όλα ξεκίνησαν εδώ.

Προβολή με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας.

Οδηγίες για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι:

* Η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με ονομαστικά ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και μέσω περιορισμένης διάθεσης στην είσοδο των χώρων προβολής με σειρά προτεραιότητας.

* Η πρόσβαση στις προβολές πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ πιστοποιητικό εμβολιασμού στους ανοιχτούς χώρους. ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, όπου η είσοδος στο χώρο προβολής είναι αμιγούς χαρακτήρα και θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτοτήτων.

* Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.

* Θα τηρούνται αυστηρά οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

* Σε όλους τους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της προβολής.

Οι θεατές που θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στις προβολές με προκράτηση από τις αντίστοιχες φόρμες του Φεστιβάλ, θα μπουν αυτόματα στην εορταστική κλήρωση των εκδηλώσεων για να κερδίσουν βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, και το κοινό θα υποδεχτούν «χριστουγεννιάτικα» popcorn από το Cap Cap για να συνοδεύσουν γευστικά ορισμένες από τις προβολές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης