ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σκάρλετ Γιόχανσον: «Είναι μειωτικό να με αποκαλείτε σέξι»

Warwick Saint for Variety

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι πολλά, πάρα πολλά. Είναι Ευρωπαία, είναι Αμερικανίδα, είναι η πλουσιότερη γυναίκα ηθοποιός όλων των εποχών σύμφωνα με την ιστοσελίδα box office Μojo και είναι η νεότερη στη λίστα των 30 πιο πλούσιων ηθοποιών του Χόλιγουντ σήμερα. Είναι μάλιστα η μόνη γυναίκα στην πρώτη δεκάδα με συνολικές αποδοχές που ξεπερνάνε τα 3,3 δισ. δολάρια.

Είναι μια εργάτρια του θεάματος μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Είναι ηθοποιός από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν η 31χρονη ήταν ακόμη παιδί και είναι μια γυναίκα στυλοβάτης του Χόλιγουντ, τουλάχιστον για το περιοδικό Variety που αφιερώνει το νέο τεύχος του στα θηλυκά της βιομηχανίας του θεάματος που αλλάζουν τους κανόνες με την καριέρα και τις δράσεις τους. Με τις επιλογές και τις ατάκες τους.

Μιλώντας στο περιοδικό η Σκάρλετ Γιόχανσον αναφέρθηκε στη Χίλαρι Κλίντον, μια υποψηφιότητα που υπερασπίζεται με σθένος, τον ακτιβισμό της για το δικαίωμα στις αμβλώσεις που υπερασπίζεται η ΜΚΟ Planned Parenthood (η οργάνωση διαθέτει κλινικές σε διάφορες Πολιτείες της Αμερικής, προσφέροντας δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις και αμβλώσεις) και το κλισέ που την έχει κουράσει.

"Εκτιμώ ότι με βρίσκουν σέξι, ωστόσο βρίσκω τον χαρακτηρισμό μειωτικό" είπε η Γιόχανσον. "Αφήνει να εννοηθεί ότι η δύναμη μου έχει να κάνει με το sex appeal μου, με την γοητεία μου. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο" προσθέτει.

Στο θεματικό τεύχος του Variety η Σκάρλετ Γιόχανσον που ήδη έχει γίνει ένα cyborg για την κινηματογραφική μεταφορά του "Ghost In The Shell" η Σκάρλετ Γιόχανσον αναφέρθηκε αρκετά και στη σχέση της με το φαντασιακό σύμπαν της Μarvel.

Η ηθοποιός που είναι η ιδανική "Μαύρη Χήρα" ή αλλιώς Νατάσα Ρομάνοβα από το 2010, όταν και φόρεσε για πρώτη φορά τη στολή της στο Iron Man 2 ανέφερε ότι το να μπει στον χαρακτήρα αποδείχθηκε πρόκληση. "H δράση και οι φυσικές ικανότητες που προυποθέτει ως είδος ήταν κάτι που δεν γνώριζα. Ποτέ δεν είχα εμπειρία στις περιπετειώδης ταινίες και ήταν κάτι που με έβγαλε έξω από το στοιχείο μου. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να παίξω ένα χαρακτήρα σε συνέχειες και να μεγαλώνω μαζί του" πρόσθεσε.

Η Γιόχανσον αναφέρθηκε σε μια πρόκληση που δεν ήταν αυστηρά σωματική. "Καθώς ο χαρακτήρας γίνεται ισχυρότερος με πολλούς τρόπους, νομίζω ότι γίνεται επίσης πιο ευάλωτη. Η ευαισθησία της είναι και δύναμη" είπε για τη Ρωσίδα κατάσκοπο.

"Νομίζω ότι το θέμα ευαισθησίας συχνά θεωρείται ως αδυναμία".

Στη συνέντευξη της η Γιόχανσον αναφέρει ότι θα εξέταζε ενδεχόμενη απόφαση της Marvel Studios για μία ταινία επάνω στο χαρακτήρα που έφερε στη μεγάλη οθόνη, στα πρότυπα των ταινιών Black Panther (Chadwick Boseman), Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) Iron Man (Downey), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth) και Ant-Man (Paul Rudd).

"Θα ήθελα να συμβεί αλλά υπό τις σωστές συνθήκες. Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης αυτής της ιστορίας" λέει. "Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορεί να μεταφερθεί η ιστορία, να πάει πίσω στη Ρωσία. Θα μπορούσε να ερευνηθεί το παρελθόν, να αποκαλυφθεί η ταυτότητα της Μαύρης Χήρας, από που κατάγεται και που ανήκει" πρόσθεσε για την πιθανότητα ενός prequel.

"Υπάρχει άφθονη ιστορία πίσω από τον χαρακτήρα αλλά και το σύμπαν των Εκδικητών. Που πηγαίνουν οι Avengers; Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Τι συμβαίνει όταν όλα καταρρέουν; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προχωρήσεις" τόνισε. "Έχω επενδύσει στο χαρακτήρα. Η Marvel έχει επενδύσει πολλά σε αυτόν τον χαρακτήρα" αναφέρει η Γιόχανσον που έχει ήδη εμφανιστεί σε πέντε ταινίες από το σύμπαν των υπερηρώων.

"Είμαι πολύ περίεργος άνθρωπος. Είμαι πραγματικά περίεργη ηθοποιός. Το σύμπαν της Marvel έχει ανοίξει τόσες πολλές ευκαιρίες, διεύρυνα τους ορίζοντες με τρόπους που ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό" είπε στο Variety και μετά πάλεψε για το καλό της ανθρωπότητας, των γυναικών και της ίδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης