ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τερέζα Μέι εναντίον πασχαλινών αυγών: «Είναι γελοίο»

Flickr

Μετά την αντιμαχία της με την Ισπανία για το βράχο του Γιβραλτάρ η Βρετανία μετά το Brexit ξεκινάει πόλεμο και με εταιρία σοκολατοποιίας για το καθιερωμένο κυνήγι σοκολατένιων πασχαλινών αυγών.

Η μάχη έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα σοκολατένια αυγά μετά την απόφαση της εταιρίας να αφαιρέσει την αναφορά στην θρησκευτική γιορτή του Πάσχα από το κυνήγι των αυγών, προκαλώντας την οργή της εκκλησίας και της Τερέζα Μέι.

"Είναι τελείως γελοίο" δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV σχολιάζοντας την απόφαση του κολοσσού της σοκολάτας να αφαιρέσει την αναφορά στο Πάσχα από το κυνήγι των αυγών που οργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση National Trust.

Υπενθυμίζοντας ότι είναι κόρη πάστορα, η Τερέζα Μέι επιτέθηκε λέγοντας: "το Πάσχα είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι μία πολύ σημαντική γιορτή για την χριστιανική πίστη, για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Γι΄αυτό, αυτό που κάνει το National Trust είναι τελείως γελοίο".

"Φτύνεται στον τάφο"

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ Τζον Σεντάμου, του δεύτερου στην ιεραρχία της Αγγλικανικής Εκκλησίας, έφθασε μέχρι να κατηγορήσει την εταιρία ότι "φτύνει στον τάφο" του κουάκερου ιδρυτή της.

"Οι ιδρυτές της εταιρίας ήταν κουάκεροι μεγαλοβιομήχανοι. Εάν επισκεφθείτε το Μπέρμιγχαμ σήμερα, θα δείτε πόσο η θρησκευτική πίστη έχει επηρεασθεί από την βιομηχανική δραστηριότητα" δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στην Daily Τelegraph.

"Το να αφαιρείς από το κυνήγι των αυγών την αναφορά στο Πάσχα είναι σαν να φτύνεις στον τάφο του".

Φέτος, το κυνήγι των αυγών, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά το σαββατοκύριακο του Πάσχα, ονομάζεται "Μεγάλο κυνήγι βρετανικών αυγών" αντί του παραδοσιακού "Κυνήγι των αυγών του Πάσχα".

Η εταιρία από την πλευρά της απάντησε στην εφημερίδα Telegraph ότι πρόθεσή της είναι να ανοίξει το παιγνίδι "σε πρόσωπα όλων των θρησκευμάτων περιλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν θρήσκευμα".

Η οργάνωση National Trust χαρακτήρισε "παράλογες" τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες υποβαθμίζει τη σημασία του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης