ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε food festivals που γίνονται αφορμή για ταξίδια

Η κουζίνα ενός τόπου μπορεί να γίνει αφορμή για μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, πόλεις όπως η Νάπολη στην Ιταλία, η Βέρνη στην Ελβετία και το Κίτο στον Ισημερινό συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών, που θέλει να απολαύσει τις σπεσιαλιτέ τους. Ακολουθούν τα πιο ιδιαίτερα food festivals για εκείνους που αγαπούν το καλό φαγητό.

Pizzafest (Νάπολη, Ιταλία)

Τον Σεπτέμβριο, για μία ολόκληρη εβδομάδα κάθε βράδυ, η περιοχή Lungomare Caracciolo στη Νάπολη μεταμορφώνεται στο χωριό της πίτσας, που υποδέχεται περίπου 500.000 επισκέπτες οι οποίοι καταναλώνουν πάνω από 100.000 πίτσες κάθε είδους. Οι καλύτερες πιτσαρίες στην Νάπολη σερβίρουν πρωτότυπες προτάσεις, αλλά και τις κλασικές Ναπολιτάνα και Μαργαρίτα!

The Onion Market (Βέρνη, Ελβετία)

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παραδοσιακό φεστιβάλ στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, καθώς σε αυτό φιλοξενούνται 50 τόνοι κρεμμυδιών σε διάφορες εκδοχές. Στους πάγκους υπάρχουν ακόμη κοσμήματα, κεραμικά και παιχνίδια.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης είναι ο… πόλεμος με κομφετί, που ξεκινάει αυστηρά στις τέσσερις το απόγευμα. Επισήμως, το Φεστιβάλ αρχίζει στις έξι το πρωί, αλλά ήδη από τις πέντε η χαρακτηριστική μυρωδιά από τις κρεμμυδόσουπες και τις τάρτες κρεμμυδιού που μπαίνουν στους φούρνους «πλημμυρίζει» την πόλη. Αν τα μάτια σας αρχίσουν να δακρύζουν, υπάρχουν πάντα πάγκοι με Gluhwein, το ζεστό κρασί με τα μπαχαρικά, που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας.

Watercress Festival (Χαμσάιρ, Αγγλία)

Αυτό το ιδιόμορφο μικρό φεστιβάλ γιορτάζει το… ταπεινό κάρδαμο, που χρησιμοποιείται συχνά σε παραδοσιακές αγγλικές συνταγές, όπως σούπες και σαλάτες. Την τρίτη Κυριακή κάθε Μαΐου, στο κέντρο του χωριού New Alresford, φιλοξενείται το street fest, κατά τη διάρκεια του οποίου οι αγρότες πουλούν τοπικά προϊόντα και οι δημοφιλείς σεφ δημιουργούν πρωτότυπα πιάτα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10.30 το πρωί, όταν μία μπάντα και χορευτές ανακοινώνουν την άφιξη του Βασιλιά και της Βασίλισσας του καρδάμου, που κάνουν την εντυπωσιακή εμφάνισή τους σε μία άμαξα!

Salon de Chocolate (Κίτο, Ισημερινός)

Υπάρχουν πολλά φεστιβάλ σοκολάτας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κανένα δεν αξίζει περισσότερο από αυτό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ισημερινό. Στην περιοχή παράγεται υψηλής ποιότητας σοκολάτα για αυτό και είναι το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσει κάποιος τo πιο αγαπητό γλυκό, καθώς και να παρακολουθήσει μαθήματα μαγειρικής.

Ήδη, από τις 10 το πρωί, οι ντόπιοι συγκεντρώνονται στην περιοχή και σχηματίζουν ουρές για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο φεστιβάλ, ενώ επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο καταφθάνουν στο Εκουαδόρ για να το παρακολουθήσουν. Την τελευταία ημέρα, ανακοινώνονται οι νικητές των διάφορων διαγωνισμών που πραγματοποιούνται, ενώ ένας από αυτούς είναι η γλυπτική σε κομμάτια σοκολάτας!

Bacon Festival (Σακραμέντο, Καλιφόρνια)

Το μπέικον έρχεται στο επίκεντρο της προσοχής και αποκτά πρωταγωνιστική θέση στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια που κάθε χρόνο διοργανώνει μία μεγάλη γιορτή προς τιμήν του! Μπαρ, εστιατόρια, ζυθοποιεία και τα οινοποιεία ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους επισκέπτες, ενώ σεφ μαγειρεύουν στον δρόμο. Στους πάγκους θα βρείτε από παγωτό bacon μέχρι bacon ramen!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης