TECH

MWC 2018: Εντυπωσιάζουν οι 8 νέες συσκευές της Wiko

Από τους κατασκευαστές smartphones που κλέβουν τις εντυπώσεις στο φετινό Mobile World Congress (MWC) είναι η γαλλική Wiko, η οποία παρουσίασε μία αρκετά ευρεία γκάμα νέων συσκευών που κινούνται σε προσιτά επίπεδα και προσφέρουν τη δυνατότητα για ευρεία θέαση (σ.σ. χάρη στην αναλογία οθόνης 18:9 που υποστηρίζουν) σε συσκευές που κοστίζουν από 79 έως 299 ευρώ.

Οι συσκευές που κέρδισαν περισσότερο τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης ήταν τα μοντέλα της σειράς View2, όπου οι σχεδιαστές της Wiko έχουν δημιουργήσει δύο smartphones (View2 και View2 Pro) που έρχονται με format πλήρους οθόνης 19:9 με ακόμη πιο λειτουργική επιφάνεια οθόνης. Η Wiko το αποκαλεί full view format και πραγματικά η εντύπωση που σου δημιουργείται είναι πως πρόκειται για συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες από τις 6 ίντσες που είναι. Επίσης, ο σχεδιασμός τους είναι βελτιωμένος, κομψός και ιδιαίτερα στιβαρός.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον τομέα της κάμερας. Το μεν View2 έρχεται με οπίσθια κάμερα στα 13 megapixels, ενώ στο View2 Pro είναι στα 16 megapixels. Και στις δύο περιπτώσεις, η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 16 megapixels. H Wiko έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της λήψης φωτογραφιών με αποτέλεσμα οι κάμερες στις δύο νέες «ναυαρχίδες» της να υπερτερούν και στον χαμηλό φωτισμό (π.χ. στο View2 Pro το διάφραγμα είναι στο f/1.75, ενώ επίσης υπάρχει αυτόματη μείωση στο θόρυβο και στη θαμπάδα. Επίσης, υπάρχει σταθεροποιητής για την καλύτερη λήψη video και στην εμπρόσθια κάμερα, καθώς και πολλές λειτουργίες που προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στη λήψη φωτογραφιών.

Από εκεί και πέρα, το View2 έρχεται με 3 GB μνήμη και 32 GB αποθηκευτικό χώρο (επεκτάσιμο μέσω microSD), ενώ στην περίπτωση του View2 Pro ανεβαίνουμε στα 4 GB και στα 64 GB αντίστοιχα. Οι συσκευές έρχονται με την «καθαρή» έκδοση του Android, όπως και λειτουργία ξεκλειδώματος με αναγνώριση προσώπου, ενώ υποστηρίζουν -χάρη στο ενσωματωμένο NFC- τη δυνατότητα για πληρωμές!

Στο περίπτερο της Wiko συναντά κανείς και τις υπόλοιπες νέες συσκευές της γαλλικής εταιρείας. Η σειρά View περιλαμβάνει πλέον και τις εκδόσεις Go, Lite και Max. To View Go έρχεται με οθόνη 5,7 ιντσών HD+ και απευθύνεται σε όσους θέλουν να βλέπουν αρχεία πολυμέσων στο smartphone τους, ενώ διαθέτει και κάμερα με ανάλυση στα 16 megapixels. Ακόμη μεγαλύτερη οθόνη, στις 5,99 ίντσες, έχει το View Max, στα πλεονεκτήματα του οποίου περιλαμβάνεται και η μπαταρία των 4000 mAh. Τέλος, το View Lite είναι εξαιρετικά συμπαγές με την οθόνη στις 5,45 ίντσες και προσφέρει χρήση με ένα χέρι καθώς και εξαιρετικά ευκρινείς selfies, εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας.

H Wiko παρουσίασε 3 ακόμη νέα μοντέλα στη σειρά Υ. Το Tommy3 έρχεται με οθόνη 5,45 ιντσών, δυνατότητα λειτουργίας 4G και προαιρετικό NFC για διεκπεραίωση συναλλαγών. Το Lenny5 έχει οθόνη 5,7 ιντσών και διπλά ηχεία, ενώ το Jerry3 έρχεται με οθόνη 5,45 ιντσών και ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης