TECH

5 λόγοι για να αποκτήσεις μία Neo QLED

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να αποκτήσεις μία νέα τηλεόραση; Και να επενδύσεις σε ένα καινούριο μοντέλο και σε τεχνολογία που θα σου επιτρέψει να έχεις μία συναρπαστική εμπειρία θέασης; Όταν έχεις πραγματικά λόγο για να το κάνεις, κάτι που σημαίνει όταν υπάρχει περιεχόμενο που ξέρεις ότι θες να απολαύσεις με μία τηλεόραση που σου προσφέρει εικόνα και ήχο υψηλής ποιότητας.

Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να αποκτήσεις μία εξαιρετική τηλεόραση, όπως είναι τα μοντέλα της νέας σειράς Neo QLED της Samsung; Καταρχάς, είναι το αθλητικό περιεχόμενο. Αυτού του είδους το περιεχόμενο απαιτεί -θα έλεγε κανείς- παρέα και μεγάλη τηλεόραση με υψηλή ποιότητα εικόνας. Μεγάλη όπως τα μοντέλα της σειράς Neo QLED, όπου η διαγώνιος ξεκινά από τις 50 ίντσες και φθάνει έως τις 85 ίντσες και με ποιότητα εικόνας τέτοια ώστε η ανάλυση να είναι είτε 4K είτε 8Κ.

Η ποιότητα εικόνας δεν σταματά, βέβαια, στην ανάλυση. Η νέα σειρά της Samsung έρχεται με τον επεξεργαστή Neo Quantum processor και τα νέα Quantum Mini LED. Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Mini LED, να αναφέρουμε πως έχουν το 1/40 του μεγέθους των συμβατικών LED, παρέχοντας λεπτομερή έλεγχο φωτισμού. Αυτό οδηγεί σε βαθύτερο μαύρο, εντονότερο φωτισμό και μία πιο έξυπνη από ποτέ τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα.

Οι αθλητικές διοργανώσεις δεν είναι ο μόνος λόγος για να δεις τηλεόραση. Πολλές φορές είναι απλά η παρέα που σου προσφέρει για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς καθισμένος/η στο σαλόνι ή στη βεράντα του σπιτιού σου απολαμβάνοντας μία καλή ταινία.

Home cinema, όμως, δεν είναι μόνο εικόνα αλλά και ήχος. Η σειρά Neo QLED έρχεται με μία τεχνολογία που ονομάζεται OTS Pro και προσφέρει ήχο τριών διαστάσεων που πλαισιώνει την εικόνα ακολουθώντας κάθε κίνηση όπου και εάν αυτή συμβαίνει στην οθόνη.

Επιπλέον, η νέα σειρά τηλεοράσεων της Samsung χρησιμοποιεί την τεχνολογία ήχου SpaceFit που αναλαμβάνει να αναλύσει το περιβάλλον δωματίου και στη συνέχεια βαθμονομεί αυτόματα τον ήχο της τηλεόρασης στις βέλτιστες ρυθμίσεις του. Ακόμη, το Active Voice Amplifier διαθέτει ανάλυση θορύβου περιβάλλοντος και ενίσχυση καθαρότητας φωνής. Όταν θόρυβοι στο περιβάλλον του δωματίου δεν σας επιτρέπουν να ακούτε τι λέγεται στην τηλεόραση, το AVA ενισχύει την ένταση των μεσαίων συχνοτήτων παράγοντας σαφή και εύκολα ακουστό διάλογο. Πρακτικά, μία Neo QLED τηλεόραση αναλαμβάνει να ρυθμίσει τα πάντα ώστε ανάλογα με τις συνθήκες που υπάρχουν ο ήχος να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο την τελειότητα.

Ένας άλλος λόγος για να αποκτήσεις μία καινούρια τηλεόραση είναι ότι σου αρέσει το gaming. Οι νέοι τίτλοι είναι ουκ ολίγοι και χρειάζεται μία τηλεόραση που να προσφέρει τη δυνατότητα να δεις κάθε λεπτομέρεια. Κάτι που προσφέρουν οι νέες Samsung Neo QLED χάρη στην 4Κ ανάλυση, τα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και τον χαμηλό χρόνο απόκρισης στα 5,8 ms.

Τόσο για τον κινηματογράφο όσο και για το video, χρειάζεσαι μία τηλεόραση που να είναι έτοιμη και για την επόμενη «γενιά» περιεχομένου. Αυτό είναι εφικτό στα 8Κ μοντέλα των τηλεοράσεων της Samsung χάρη στον Neo Quantum Processor Pro 8K. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία 8K AI Upscaling που αξιοποιεί δεδομένα που παράγονται από 16 νευρωνικά δίκτυα για να παράγουν μια ανάλυση επιπέδου 8K ανάλογα την πηγή και το περιεχόμενο*. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ακόμη, οι Samsung Neo QLED χρησιμοποιεί νανοσωματίδια της τεχνολογίας Quantum Dot που σας επιτρέπουν να δείτε όγκο χρώματος 100% σε όλα όσα παρακολουθείτε, ακόμη και σε φωτεινές σκηνές.

Ένας ακόμη λόγος για να αποκτήσεις μία καινούρια τηλεόραση είναι γιατί θες να αλλάξεις το σαλόνι σου. Είναι η περίοδος που θες να κάνεις αλλαγές, να αισθανθείς καλύτερα με το σπίτι σου, το οποίο τους τελευταίους μήνες το έζησες πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν. Και από τη στιγμή που η τηλεόραση αποτελεί βασικό κομμάτι του σπιτιού, όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα μοντέλο που να ξεχωρίζει και από σχεδιαστικής πλευράς. Έναν τομέα όπου οι σχεδιαστές της Samsung έδειξαν να ξεπερνούν τον εαυτό τους στην περίπτωση των μοντέλων της σειράς Neo QLED, αξιοποιώντας στο έπακρο το Infinity One design.

Η συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των μαύρων πλαισίων με την οθόνη Infinity Screen να προσφέρει μεγαλύτερο ρεαλισμό στην εμπειρία προβολής, αλλά και μία εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση που αναβαθμίζει την εικόνα του εσωτερικού χώρου. Συν ότι είναι εξαιρετικά λεπτή.

Πέραν του ότι η τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε έναν τοίχο, η Samsung επέλεξε να «κρύψει» το One Connect, ένα «κουτί» με όλες τις θύρες. Το One Connect είναι πλέον πιο λεπτό και μπορεί να κρυφτεί πλήρως στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ή να τοποθετηθεί τακτοποιημένα στο πλάι. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερα καλώδια και ένα πολύ καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ένας ακόμη λόγος -από τους πολλούς για να αγοράσεις μία Samsung Neo QLED.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης