TECH

Ενίσχυση εσόδων και πελατειακής βάσης για τη Vodafone Ελλάδος

Αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες αλλά και της πελατειακής βάσης τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία παρουσίασε η Vodafone Ελλάδος κατά το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2017-2018 (Απρίλιος – Ιούνιος 2017).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο όμιλος Vodafone, η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα της από υπηρεσίες να διαμορφώνονται για το συγκεκριμένο τρίμηνο στα 200 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Η αύξηση αποδίδεται στις προσφορές στην κινητή τηλεφωνία που λανσαρίστηκαν στο συγκεκριμένο διάστημα. Σημειώνεται ότι πλήρη οικονομικά στοιχεία για τη Vodafone Ελλάδος, ο βρετανικός όμιλος δημοσιοποιεί σε εξαμηνιαία βάση. Πάντως, τα έσοδα από υπηρεσίες είναι ο δείκτης εκείνος στον οποίο οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δίνουν τη μεγαλύτερη έμφαση.

Ακόμη, η Vodafone Ελλάδος ενίσχυσε την πελατειακή βάση της κατά 101.000 όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των γραμμών που εξυπηρετούσε στο τέλος Ιουνίου έφθασε στα 5,528 εκατ. (έναντι 5,427 εκατ. στο τέλος Μαρτίου), εκ των οποίων το 29,1% αφορά συνδέσεις συμβολαίου. Στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, οι συνδρομητές συμβολαίου αυξήθηκαν κατά 5 χιλιάδες, ενώ οι συνδέσεις καρτοκινητής κατά 96 χιλιάδες.

Στη σταθερή τηλεφωνία, στο συγκεκριμένο τρίμηνο οι νέες ευρυζωνικές συνδέσεις έφθασαν στις 15 χιλιάδες με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φθάσει στο τέλος Ιουνίου στις 634 χιλιάδες.

Εντυπωσιακή είναι πάντως η ενίσχυση της χρήσης των υπηρεσιών δεδομένων όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία. Στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, η κίνηση δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής της Vodafone έφθασε στα 7,246 TBs, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, δεδομένου ότι το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο είχαν διακινηθεί 6,114 TBs και το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους μόλις 4,07 TBs.

Τέλος, το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη κινητής τηλεφωνίας (APRU) διαμορφώθηκε στα 8,4 ευρώ, ελαφρά υψηλότερο από τα 8,2 ευρώ του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, με το APRU συμβολαίων στα 21,4 ευρώ (από 21,1 ευρώ) και το ARPU καρτοκινητής στα 3 ευρώ (από 2,7 ευρώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης