VODAFONETV ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H τελική ευθεία του Final 4 στο Vodafone TV

Μπορεί η χώρα μας να μην κατάφερε να εκπροσωπηθεί στο φετινό Final 4 της Euroleague, ωστόσο η κορύφωση της μεγάλης γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο παρκέ του «Fernando Buesa Arena» στη Βιτόρια της Ισπανίας βρίσκεται προ των πυλών και συνεχίζει να έχει εξαιρετικά μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον με άρωμα… Ελλάδας, για δύο λόγους.

Ο πρώτος έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ημιτελικών της διοργάνωσης θα δώσουν το «παρών» δύο ομάδες από την Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε, στην οποία αγωνίζεται ο «δικός μας» Κώστας Σλούκας και η «πρωτάρα» Αναντολού Εφές. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη «Βασίλισσα της Ευρώπης» και κάτοχο του περσινού βαρύτιμου τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, που συμμετέχει για τρίτη διαδοχική χρονιά και έκτη τα τελευταία επτά έτη, διεκδικώντας τον εντέκατο τίτλο στην ιστορία της!

Τα φετινά «ορόσημα»

Συνεπώς το Final 4, στο οποίο θα με «ταξιδέψει» το Vodafone TV, μέσα από τα κανάλια Novasports, την Παρασκευή και την Κυριακή στις 17 και 19 Μαΐου αντίστοιχα, αποκτά και «γαλανόλευκες» αποχρώσεις, ιδίως στην περίπτωση που Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας καταφέρουν να νικήσουν τους αντιπάλους τους και προκριθούν στο μεγάλο τελικό.

Η ανυπομονησία μου για τον τελικό, όμως, δεν πηγάζει μόνο από το ελληνικό ενδιαφέρον που κρύβουν οι αγώνες των φιναλίστ. Στηρίζεται και στο γεγονός ότι στους επτά «εμφυλίους» που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια στην τελική φάση της διοργάνωσης ανάμεσα σε ιταλικές, ελληνικές, ισπανικές και ρωσικές ομάδες, προστίθεται για πρώτη φορά και ένας τούρκικος.

Παράλληλα, το φετινό Final 4 της Euroleague θα μείνει στην ιστορία του μπάσκετ και ως το πρώτο στο οποίο θα «σφυρίξει» γυναίκα διαιτητής στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο λόγος για τη Γερμανίδα Ανέ Πάντερ, η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες ρέφερι αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη. Εκτός, όμως, από τα παραπάνω «ορόσημα», που θα λάβουν χώρα στη φετινή τελική φάση της Ευρωλίγκας, σημασία έχει και η πρότερη αγωνιστική πορεία των φιναλίστ.

Ο δρόμος προς το Final 4

Η Αναντολού Εφές κατάφερε να υπερκεράσει την Μπαρτσελόνα στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της φάσης των πλέι-οφ της Euroleague, κάνοντας το 3-2 στη σειρά των μεταξύ τους παιχνιδιών. Ήταν, ίσως, οι πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις που παρακολούθησα μέσα από τα κανάλια Novasports στο Vodafone TV, καθώς τα αποτελέσματα, αλλά και οι επιδόσεις των υπόλοιπων τριών ομάδων, δηλαδή της Φενέρμπαχτσε, της Ρεάλ Μαδρίτης και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν αναμενόμενο πως -εύκολα ή δύσκολα- θα προκρίνονταν στο Final 4.

Κατά τη διάρκεια της προημιτελικής φάσης, είδα στο Vodafone TV τη Ρεάλ Μαδρίτης να «λυγίζει» την άμυνα του Παναθηναϊκού για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες της σειράς, ενώ η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάστηκαν να κάνουν «break» στο «break» με τη Ζάλγκιρις Κάουνας και τη Μπασκόνια, πριν τελικά καταφέρουν να πετύχουν δύο νίκες στις έδρες των αντιπάλων τους, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στο Final 4.

17 & 19 Μαΐου συμπληρώνεται το παζλ

Και κάπως έτσι αναμένεται να ολοκληρωθεί μία ακόμα μπασκετική χρονιά, με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης να διεκδικούν τον τίτλο του Πρωταθλητή της φετινής διοργάνωσης. Επτά μήνες, 240 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια κι άλλα 16 στα πλέι-οφ μετά από το εναρκτήριο τζάμπολ και το παζλ του Final 4 στην Ευρωλίγκα είναι σχεδόν συμπληρωμένο. Λείπουν μόνο τα τελευταία κομμάτια από τα αποτελέσματα των ημιτελικών αγώνων ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές στις 19:00 και ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης στις 22:00 την Παρασκευή 17 Μαΐου και -φυσικά- του μικρού και του μεγάλου τελικού στις 18:30 και στις 21:30 αντίστοιχα, δύο μέρες μετά, δηλαδή την Κυριακή 19 Μαΐου.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης