ΕΛΛΑΔΑ

3η Ευρω-αραβική σύνοδος: Κοινοί ορίζοντες

3η Ευρω-αραβική σύνοδος: Κοινοί ορίζοντες

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στην Αθήνα για την “3η “Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες”, στην οποία θα συμμετάσχουν Αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., Υπουργοί, Ακαδημαϊκοί, ισχυροί επιχειρηματίες και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα).

Στο προσκήνιο της συνάντησης θα είναι η εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος μέσω της ενίσχυσης, μεταξύ άλλων, του πολιτικού διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού κόσμου. Στις εισαγωγικές τους ομιλίες, οι πολιτικοί ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στη σημασία της θεμελίωσης ζωντανού και συγκροτημένου Ευρω-Αραβικού διαλόγου.

Ως εξέλιξη των συζητήσεων που έλαβαν χώρα το 2016 και το 2017, η ημερήσια διάταξη της φετινής Συνόδου είναι πιο στοχευμένη με επίκαιρα θέματα. Η Πολιτική Γειτονίας Ευρώπης και Αραβικού κόσμου, το μεταναστευτικό ζήτημα, η Κλιματική Αλλαγή και η Ενεργειακή μετάβαση, η Οικοδόμηση Θεσμών και τα Κοινωνικά Κινήματα έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα. Για να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές, πιέστε εδώ.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” είναι μία μοναδική γέφυρα επικοινωνίας, που συνδέει δύο ταχέως μεταβαλλόμενους κόσμους και θεμελιώνει τις απαραίτητες πλατφόρμες συνεργασίας για ένα πιο αποδοτικό μέλλον.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Contractors Company (CCC).

WORKSHOPS

Το Workshop “Empowering Societies with Sustainable Infrastructure Digitizations” οργανώνεται από τις BIM Centers - CCC (Consolidated Contractors Company) σε συνεργασία με τη SingularLogic Group. Θα πραγματοποιηθεί στις 29-30/10/2018 (15:00-16:30) στην Αίθουσα M.C. 3.2.

Επίσης, το Workshop “Building Bridges in Education” οργανώνεται από την CCC BIM Academy και το Δίκτυο Πανεπιστημίων IUN World. Θα πραγματοποιηθεί στις 3o/10/2018 (10:30 π.μ.) στην Αίθουσα MC3.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ΜΜΕ

• Όλοι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν πρόσβαση σε φάκελο Google Drive, στον οποίο θα περιέχεται το δημοσιογραφικό υλικό. Πιέστε εδώ για την πρόσβαση στο φάκελο και για να αποθηκεύσετε τα Δελτία Τύπου. Επίσης, στον ίδιο φάκελο θα διατίθενται σημεία των ομιλιών, όταν θα ολοκληρώνεται ένας κύκλος συζήτησης.
• Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα καλύψουν τη Σύνοδο, θα έχουν πρόσβαση σε ελεύ-θερο Wi-Fi.
• Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα υπάρχει Live streaming. Οι σχετικοί σύνδεσμοι θα ανακοινωθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 29/10/2018 και νωρίς το πρωί της Τρί-της 30/10/2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ