ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μαστοράκου: Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους

Κορωνοϊός - Μαστοράκου: Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους
AP Photo / Achilleas Chiras

Μετά την άρνηση διασωλήνωσης και τα πλαστά πιστοποιητικά covid, νέες αδιανόητες συμπεριφορές αρνητών των εμβολίων έκανε γνωστές η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Όπως είπε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ορισμένοι αντιεμβολιαστές τώρα δεν δέχονται ούτε μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους, και έχουν την απαίτηση -όπως σημείωσε- να επιλέξουν αν θα λάβουν αίμα από εμβολιασμένο πολίτη ή όχι.

«Μέχρι τώρα είχαμε την άρνηση διασωλήνωσης, από την οποία πέθαναν και άνθρωποι, τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» δηλώνει η κυρία Μαστοράκου.

«Είναι συνταρακτικό το ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά» επισήμανε και ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα.

«Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες "αντιεμβολιαστών" ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα», αναφέρει η ίδια.

Νέες καταγγελίες και για πλαστά rapid test έναντι αμοιβής

Μόλις χθες, η κ. Άννα Μαστοράκου, αναφερόμενη στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στην Καρδίτσα, έκανε λόγο για οργανωμένες ομάδες αντιεμβολιαστών σε όλη την Ελλάδα, που ασκούν πιέσεις για να εξασφαλίσουν έναντι αμοιβής και πλαστά τεστ εκτός από τα πιστοποιητικά.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που έχουν παρεισφρήσει στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνέπειες έχει αυτό.

Η κα Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς και μιλούν για 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού.

«Έχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση.

«Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Η κα Μαστοράκου ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους για αυτές τις καταγγελίες και αναφορές.

Πλεύρης: Και υγειονομικοί έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά

Και υγειονομικοί έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας, αποκάλυψε την Τρίτη στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης και διαμήνυσε ότι το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί με την κυβέρνηση να μην ανέχεται καμία παρέκκλιση.

Στο πλαίσιο συζήτησης της τροπολογίας με τις κυρώσεις και την αυστηροποίηση του πλαισίου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η ΕΔΕ, που ολοκληρώθηκε, αποκάλυψε και την εμπλοκή και υγειονομικών στην υπόθεση.

«Δυστυχώς προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Ενημέρωσα τον διοικητή της ΥΠΕ ο οποίος θα λάβει άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση», είπε και πρόσθεσε ότι στο Κέντρο στην Καρδίτσα είχαν γίνει συνολικά 31.000 εμβολιασμοί και όχι 40.000, γιατί υπήρχε μεγάλη προσέλευση, επειδή ο εμβολιασμός γινόταν με το Pfizer. Εκτός από την υπάλληλο που παρανόμως έμπαινε στο σύστημα για να χορηγήσει τα πλαστά πιστοποιητικά, διατάχθηκε ΕΔΕ και για τους υγειονομικούς που έπαιρναν πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και έχουν επίσης μπει σε αναστολή. «Λυπούμαστε να βγάζουμε υγειονομικούς σε αναστολή αλλά είναι πράξη μεγίστης απαξίας να εκδίδεις πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη. Θα υπάρξουν δυνατότητες δεύτερης ευκαιρίας, αλλά θα είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε πράξη πάει να δυναμιτίσει το σύστημα», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ