ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Στο 95,7% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Παγώνη: Στο 95,7% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης
ΙΝΤΙΜΕ

Τις δύσκολες ώρες που περνά το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη επεσήμανε η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Μιλώντας με στοιχεία, η γιατρός υπογράμμισε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%.

Η ίδια στάθηκε επίσης στη σημασία της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στις αρχές της εβδομάδας ενόψει των εορτασμών στη συμπρωτεύουσα η κα Παγώνη είχε εκφράσει την ανησυχία της για τη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είχε μάλιστα επισημάνει ότι σε 15 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα.

Στο «μικροσκόπιο» επιπλέον μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και ειδικοί φαίνεται πως προσανατολίζονται στην υιοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το «άνοιγμα» των αποστάσεων στους μεικτούς χώρους από το 1,5 μέτρο στα 2 μέτρα, τη μείωση του αριθμού των καθημένων από τα 10 άτομα στα 6 και την αύξηση των rapid test στους εργαζόμενους στην εστίαση από τα δύο στα τρία την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί με αυστηρά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις εστίασης δεν έχουν κάποιον εργαζόμενο στην είσοδο για να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ