ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες

Δίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες
Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο «ψευτογιατρός», Νικόλαος Κοντοστάθης. 

Η ετυμηγορία των δικαστών ήταν ομόφωνη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχο τον 50χρονο για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και και συγγενών ασθενών, για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για τα κακουργήματα της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής μνημείου.

Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση όλων των 16 συγκατηγορουμένων του Νικολάου Κοντοστάθη, μεταξύ των οποίων είναι γιατρός, πρώην υπουργός, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, μια μοναχή, κ.ά.

Ήδη στην πρότασή του επί των ποινών ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες και 12ετη κάθειρξη για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε επιπλέον την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ