ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Ιστιοπλοϊκά πληρώματα συνδράμουν στην εκκένωση

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Ιστιοπλοϊκά πληρώματα συνδράμουν στην εκκένωση
Ιστιοπλοϊκοί αγώνες ILCA 4 Youth World Championship

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πληρωμάτων που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Βόλου, τα οποία έσπευσαν να συνδράμουν στην επιχείρηση εκκένωσης μέσω θαλάσσης που πραγματοποιείται στη Νέα Αγχίαλο λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. 

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε στη σελίδα που διατηρεί στο facebook το μουσικό φεστιβάλ που διεξάγεται κάθε χρόνο στον Αλμυρό Βόλου «Los Almiros Festival», σημειώνοντας πως «49 πληρώματα απο 49 χώρες που έπαιρναν μερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας στο Βόλο έσπευσαν να βοηθήσουν στην εκκένωση μέσω θαλάσσης».

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου, Χρυσής Ακτής, Μαράθου και Κριθαριάς καθώς και της περιοχής στην οποία σημειώθηκαν εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Η οδική μετακίνηση καθίσταται πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μετακινήσεις δια θαλάσσης.

Να σημειωθεί πως, σε πλήρη επιχειρηασιακή ετοιμότητα βρίσκονται τρία πλωτά λιμενικά σκάφη, 22 ιδιωτικά σκάφη και δύο Ρ/Κ στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Μέχρι πριν από λίγη ώρα είχαν απεγκλωβιστεί 30 περίπου άτομα από 10 ιδιωτικά σκάφη, τα οποία μεταφέρθηκαν στον Λιμένα Βόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ