ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Petar»: Κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά, πλημμύρες και χαλάζι στην Κέρκυρα

Κακοκαιρία «Petar»: Κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά, πλημμύρες και χαλάζι στην Κέρκυρα

Η κακοκαιρία «Petar» πλήττει σταδιακά τα Επτάνησα. Μετά τις ισχυρές βροχές και το χαλάζι που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Κέρκυρας, στο κάδρο μπήκε και η Κεφαλονιά, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις στα βορειοδυτικά του νησιού.

Συγκεκριμένα έχουν εγκλωβιστεί 10 οχήματα στις περιοχές Άνω Μεριά και Καρυά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει καταπλακωμένο αυτοκίνητο ούτε έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Στο σημείο σπεύδουν μηχανήματα έργου του δήμου, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία φέρνει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στη βόρεια Κέρκυρα η «Petar»έφερε ισχυρές βροχές και χαλάζι ενώ μετακινήθηκε προς τα Σύβοτα. Δείτε φωτογραφίες:

Στο Σιδάρι, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ χρειάζεται μεγαλη προσοχή στους οδηγούς, ενώ, σύμφωνα με το corfutvnews.gr έληξε αισίως η περιπέτεια 10 τουριστών που είχαν παγιδευτεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι. Μετά από κοινή επιχείρηση του Λιμενικού και ιδιώτη που έσπευσε με το σκάφος του, οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, δεν κινδύνευαν αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής φοβούνταν να ανέβουν το βουνό λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Φωτογραφία: corfutvnews.gr

Σύμφωνα με το έτερο τοπικό μέσο kerkyrasimera.gr έντονες χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Κασσιόπης όπου δεν υπάρχει ρεύμα.

Η κακοκαιρία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας έχει «βάλει στόχο» Kέρκυρα, Παξούς, Πάργα, Σύβοτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, όπου ήδη εστάλη και μήνυμα 112 για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού έως την Κυριακή το απόγευμα, ζητώντας από τους πολίτες να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ