ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία σε Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Αιτωλοακαρνανία

Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία σε Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Αιτωλοακαρνανία
Κακοκαιρία στην Κέρκυρα (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) / Φωτογραφία αρχείου

Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα φαινόμενα λόγω κακοκαιρίας εστάλη σε κατοίκους και επισκέπτες της Ηπείρου, των Ιονίων Νησιών και της Αιτωλοακαρνανίας Ελλάδας, ενόψει της επέλασης του PETAR που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη χώρα μας. 

Προκειται για προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα -και πιο συγκεκριμένα ισχυρές καταιγίδες- τις επόμενες ώρες και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μέσω του μηνύματος, οι Αρχές ζητούν από κατοίκους και επισκέπτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Έκτακτο δελτίο καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, το οποίο εκδόθηκε την Παρασκευή, το φαινόμενο πρόκειται να διαρκέσει από το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8) έως το πρωί της Κυριακής (6/8) από τα Βορειοδυτικά.

Πιο συγκεκριμένα, καιρικό σύστημα με την ονομασία «PETAR», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ