ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Petar»: Ισχυρές βροχοπτώσεις σε Δυτική Ελλάδα και Μακεδονία - Μηνύματα από το 112

Κακοκαιρία «Petar»: Ισχυρές βροχοπτώσεις σε Δυτική Ελλάδα και Μακεδονία - Μηνύματα από το 112
Από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Petar» στην Κέρκυρα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Στο «στόχαστρο» της κακοκαιρίας «Petar» βρίσκονται η Δυτική Ελλάδα, η Μακεδονία αλλά και η Θεσσαλία η οποία προκάλεσε ήδη ισχυρές βροχές και χαλάζι στην Κέρκυρα, ενώ στην Κεφαλονιά οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις στα βορειοδυτικά του νησιού.

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε στο Μεσολόγγι χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στην περιοχή, αλλά και στα Σύβοτα.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες ορεινών Κοινοτήτων του Νομού Καρδίτσας.

Αντίστοιχο μήνυμα στάλη σε κατοίκους και επισκέπτες της Ηπείρου, των Ιονίων Νησιών και της Αιτωλοακαρνανίας το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ισχυροί άνεμοι και βροχή σημειώθηκαν σε Καστοριά, στα ορεινά Γρεβενά και την περιοχή της Κοζάνης με το μήνυμα του 112 να φτάνει από νωρίς στους πολίτες.

Στην Κεφαλονιά σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από τα Διβαράτα στον Μύρτο λόγω φερτών υλικών σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία το συντομότερο.

Σύμφωνα με το ekefalonia.gr, από την ισχυρή βροχόπτωση προκλήθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Αργοστόλι Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα, από τη πτώση λάσπης και φερτών υλικών που έκλεισαν προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Αυτό είχαν σαν αποτέλεσμα να παγιδευτούν από κατολισθήσεις 10 οχήματα στις περιοχές Άνω Μεριά και Καρυά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία φέρνει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στη βόρεια Κέρκυρα η «Petar»έφερε ισχυρές βροχές και χαλάζι ενώ μετακινήθηκε προς τα Σύβοτα. Δείτε φωτογραφίες:

Στο Σιδάρι, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ χρειάζεται μεγαλη προσοχή στους οδηγούς, ενώ, σύμφωνα με το corfutvnews.gr έληξε αισίως η περιπέτεια 10 τουριστών που είχαν παγιδευτεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι. Οι τουρίστες απομακρύνθηκαν μετά από κοινή επιχείρηση του Λιμενικού και ιδιώτη που έσπευσε με το σκάφος του και οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Φωτογραφία: corfutvnews.gr

Σύμφωνα με το έτερο τοπικό μέσο kerkyrasimera.gr έντονες χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Κασσιόπης όπου δεν υπάρχει ρεύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ