ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή ηλικιωμένη στην περιοχή Πάλτση Πηλίου

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή ηλικιωμένη στην περιοχή Πάλτση Πηλίου
Δύο θύματα και μεγάλες καταστροφές στη Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Νεκρή ανασύρθηκε μια ηλικιωμένη στην περιοχή Πάλτση Πηλίου -το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας Daniel, που σαρώνει τη Μαγνησία και άλλες περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η γυναίκα, 87 ετών, βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, δίπλα σε σωρό από ξύλα.

Για την μεταφορά της από το σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες.

Ένας άντρας 51 ετών έχασε επίσης τη ζωή του από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει από την Δευτέρα 04/09 στη χώρα και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός χθες το μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, στον Βόλο. Τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και όπως έγινε γνωστό είχε πάει να τα ταΐσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο αγνοουμένων στο χωριό Πάλτση. Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 85 και 70 ετών, οι οποίοι και αναζητούνται.

«Βυθίστηκε» ο Βόλος

Η πόλη του Βόλου «βυθίστηκε», καθώς ο όγκος του νερού που έπεσε στην πόλη ήταν τεράστιος, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Χείμαρροι υπερχείλισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, καθώς τα φαινόμενα συνεχίστηκαν.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε χθες το βράδυ δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να υπενθυμίσει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ