ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 60 μεταναστών στην Σητεία - Ανάμεσά τους βρέφη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 60 μεταναστών στην Σητεία - Ανάμεσά τους βρέφη
Φωτογραφία του Λιμενικού Σώματος ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης 7/9, με 60 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή βόρεια της Ζάκρου Λασιθίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ενεργεί για την ασφαλή μεταφορά τους στη Σητεία πρόκριται για 60 άνδρες και γυναίκες ανάμεσά τους και τρία βρέφη.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους μετανάστες οι οποίοι κάλεσαν το 112 ο διακινητής τους εγκατέλειψε στο δύσβατο σημείο και οι ίδιοι ενημέρωσαν τις αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 δίνοντας το στίγμα που βρίσκονται αναφέροντας παράλληλα ότι υπάρχουν άτομα που έχουν τραυματιστεί ενώ γυναίκες και βρέφη είναι εξουθενωμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 30 εκ των μεταναστών, κατάφεραν από μόνοι τους να προχωρήσουν λίγο περισσότερο τους οποίους περισυνέλλεξαν οι πυροσβέστες ενώ τα υπόλοιπα 30 άτομα βρίσκονται πολύ κοντά στη θάλασσα σε μια απόκρημνη ακτή.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σητείας και την 3η ΕΜΑΚ, δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ