ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό την Πέμπτη

Στάση εργασίας στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό την Πέμπτη
Κλειστός σταθμός του Μετρό λόγω απεργίας EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό την Πέμπτη (21/9), προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις απεργιακές  κινητοποιήσεις που έχουν κηρυχθεί ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, μετά από νεότερη ενημέρωση του σωματείου εργαζομένων οι Γραμμές 2 και 3 θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30 το μεσημέρι.

Από στιγμή σε στιγμή θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς - Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, σε ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει το σωματείο είχε επισημανθεί πως οι εργαζόμενοι του μέσου καλύπτονται να απεργήσουν από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που προκήρυξε την απεργία, καθώς αποτελεί την δευτεροβάθμια συνδικαλιστική τους οργάνωση.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ζητούν: απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αναγνώριση προϋπηρεσίας νεοπροσλαμβανόμενων, προσλήψεις προσωπικού - ανανέωση στόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ