ΕΛΛΑΔΑ

Αγριά: Το ψαροχώρι του Βόλου που βυθίστηκε στα νερά

Αγριά: Το ψαροχώρι του Βόλου που βυθίστηκε στα νερά
Δραματικές ώρες για τους κατοίκους του Βόλου Νίκος Ραζής / CNN Greece

Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφονται για άλλη μια φορά στη Μαγνησία, από την κακοκαιρία Elias, και ενώ οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους από το πέρασμα του Daniel.

Στην Αγριά, ένα ψαροχώρι έξω από το Βόλο, οι κάτοικοι ζουν και πάλι δύσκολες ώρες, βλέποντας τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν.

Η περιοχή είναι αγνώριστη, έχοντας υποστεί το ακόμη μεγαλύτερο «χτύπημα» απ' ότι με τον Daniel. Οι δρόμοι καταστράφηκαν από το μεγάλο όγκο νερού που έφερε η κακοκαιρία, αποκόπτοντας την περιοχή.

Επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, η οποία έχει γίνει καφετί από τους τόνους λάσπης που έπεσαν εκεί.

Από την σφοδρότητα μάλιστα των καιρικών φαινομένω ξηλώθηκε ο δρόμος με αποτέλεσμα ο αγωγός του νερού να βγει στην επιφάνεια.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...

Οι Αλυκές Βόλου, λίγα χιλιόμετρα πριν από την είσοδο της θεσσαλικής πόλης και αμέσως μετά από την επίσης πολύπαθη Νέα Αγχίαλο, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν από την κακοκαιρία Elias παρέσυραν και πάλι ό,τι βρήκαν στο διάβα τους, με παιδικά παιχνίδια, ομπρέλες, καρέκλες και τραπέζια να καταλήγουν στη θάλασσα.

Τραπέζια, παιδικά παιχνίδια, ομπρέλες και καρέκλες κατέληξαν στη θάλασσα στις Αλυκές / CNN Greece

Την ίδια ώρα, πλημμύρισαν σπίτια ενώ οι καταστηματάρχες της περιοχής βρίσκονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με καταστροφές στις επιχειρήσεις τους.

Ζημιές υπέστη, επίσης, και το ήδη ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της περιοχής, με δρόμους στις Αλυκές να υποχωρούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ