ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός - Για έκτη ημέρα στη ΜΕΘ

Ρέντη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός - Για έκτη ημέρα στη ΜΕΘ
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται για έκτη ημέρα ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, έξω από το γήπεδο βόλεϊ στο Ρέντη.

Οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, χθες προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται για έκτη ημέρα στην μονάδα εντατικής θεραπείας, διασωληνωμένος.

Χθες Τρίτη, οι γιατροί επιχείρησαν να μειώσουν τα φάρμακα που χορηγούσαν για την πηκτικότητα του αίματος και, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έδειξε να ανταποκρίνεται θετική ή τουλάχιστον να μην παρουσιάζει επιδείνωση η υγεία του.

Μόλις σταθεροποιηθεί περαιτέρω η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού θα βγει σταδιακά από την καταστολή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή ζημιές στα ζωτικά του όργανα από την ακατάσχετη αιμορραγία και τα βαρύτατα τραύματα που υπέστη.

Η επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ