ΕΛΛΑΔΑ

Μακεδονία: «Τσουχτερό» κρύο και κάτασπρο τοπίο σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά

Μακεδονία: «Τσουχτερό» κρύο και κάτασπρο τοπίο σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στα λευκά «ντύθηκαν» διάφορες περιοχές της Bόρειας Ελλάδας, με το θερμόμετρο να δείχνει θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Πυκνό χιόνι έχει καλύψει τις περισσότερες ορεινές πόλεις και χωριά της Δυτικής Μακεδονίας δημιουργώντας έντονα προβλήματα στους δρόμους.

  • Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για όσους κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου, αλλά και στην Εθνική οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής μέσω Βίγλας.
    • Τα προβλήματα είναι πιο έντονα για τους κατοίκους της Δροσοπηγής Φλώρινας, με διακοπές ρεύματος και κλειστούς δρόμους.

Ενόψει της εξόδου των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι ειδικοί συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς την ηλιοφάνεια της Αττικής διαδέχεται το κρύο και το χιόνι στους ορεινούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Στο μεταξύ και ενόψει των χριστουγεννιάτικων διακοπών, επικρατεί «πυρετός» στα χιονοδρομικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες της εορταστικής περιόδου.

Στο Σέλι Ημαθίας η χιονόπτωση δεν ήταν αρκετή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου και έτσι, χρειάστηκε η προσθήκη τεχνητού χιονιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ