ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λαμπρός ο εορτασμός των Χριστουγέννων στη μητρόπολη

Θεσσαλονίκη: Λαμπρός ο εορτασμός των Χριστουγέννων στη μητρόπολη
INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος και ακολούθως προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου, στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, με τη συμπροσευχή του προκατόχου του μητροπολίτη κ. Ανθίμου και με τη συλλειτουργία κληρικών της τοπικής εκκλησίας.

«Η πίστη μας στον Χριστό σαρκώνεται σ' αυτό το ίδιο το Πρόσωπό Του. Κι εμείς όλοι, οι πιστοί, καλούμαστε ν' αγωνιζόμαστε ώστε αυτή μας την πίστη να την κάνουμε συγκεκριμένο τρόπο ζωής μέσα στο Σώμα το 'Αγιο του Χριστού, την Εκκλησία, εμπιστευόμενοι ελεύθερα τον Θεό και το σχέδιό του για την αιώνια ύπαρξη και ζωή μας» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο του Μητροπολίτη που διαβάστηκε μέσα στο ναό, στην οποία μεταξύ άλλων επισημάνθηκε:

«Όλα τα παραπάνω δεν πρέπει ν’ αποτελέσουν λόγια χωρίς νόημα για τη ζωή μας ή να καταστούν απλά ιδεολογήματα, χωρίς έμπρακτο αποτέλεσμα, ούτε να εξαντληθούν σε κατασκευάσματα της ανθρώπινης λογικής.... Αυτή τη χαρά του Χριστού μας σας εύχομαι, ως Επίσκοπός σας σ' αυτά τα πρώτα κοινά μας Χριστούγεννα, να έχετε και να απολαμβάνετε πάντοτε, διαβιβάζοντάς σας ταυτόχρονα και τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του αγίου προκατόχου μου μητροπολίτου, Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου.

Ο ενανθρωπήσας Θεός μας να σας ευλογεί, να σας ενισχύει και να γεμίζει τις καρδιές όλων σας με ελπίδα, δύναμη πολλή και αγάπη προς όλους».

Ο μητροπολίτης Φιλόθεος επισκέφθηκε, μετά τη θεία λειτουργία, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου έδωσε ευχές για καλή ανάρρωση σε ασθενείς και για καλές γιορτές σε προσωπικό και εθελοντές και άκουσε εκεί από αυτούς τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ