ΕΛΛΑΔΑ

Greek Mafia: Οι «πρόβες» στο δρομολόγιο των δολοφόνων στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Greek Mafia: Οι «πρόβες» στο δρομολόγιο των δολοφόνων στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Το βάρος στην ανάλυση των βίντεο προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν το δρομολόγιο της εκτέλεσης του 44χρονου στον Νέο Κόσμο έχουν ρίξει οι αστυνομικοί που αναλύουν καρέ - καρέ ορισμένα επίμαχα σημεία που μπορούν να ρίξουν «φως» στην ανεύρεση των δολοφόνων. 

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα βίντεο έχουν πάρει φωτιά, καθώς η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες είναι γνωστή και αυτό που προσπαθούν να εντοπίσουν οι αξιωματικοί είναι οι «πρόβες» που έκαναν οι δολοφόνοι πριν από το τελικό χτύπημα.


Ήδη υπάρχουν αρκετά βίντεο από κάμερες ασφαλείας που εξετάζονται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει αποτυπωθεί το αυτοκίνητο και οι επιβαίνοντες και μάλσιτα χωρίς τις κουκούλες που φορούσαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί είναι αισιόδοξοι ότι ότι θα οδηγηθούν στα ίχνη των στυγνών δολοφόνων, από λάθη τα οποία έκαναν κατά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου το οποίο είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Οι Αρχές αποκλείουν οι εκτελεστές να πήγαν στην εκτέλεση χωρίς πρώτα να έχουν κάνει και άλλες φορές τη συγκεκριμένη διαδρομή, ενώ σε κάποιες από αυτές πιθανότατα να μην έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του θύματος

Εν τω μεταξύ, έρευνες σε σπίτια και σε τραπεζικούς λογαριασμούς πραγματοποιούν οι Αρχές που παρακολουθούν στενά την Greek Mafia, μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου του 44χρονου στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει έρευνες στο σπίτι του 44χρονου θύματος προκειμένου να βρουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για την εξιχνίαση της δολοφονίας του. Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσουν από την Επιτροπή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του θύματος. Ελέγχοντας τους λογαριασμούς, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να ξεκαθαρίσουν τη ροή του χρήματος, καθώς θεωρούν ότι κάπου εκεί βρίσκεται και το κίνητρο της δολοφονίας.

Η στρατιωτική εκπαίδευση των εκτελεστών

Την ίδια ώρα, στη ΓΑΔΑ φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασματα ότι τουλάχιστον ο ένας από τους πληρωμένους δολοφόνους, αυτός που πυροβολεί κατά του θύματος, είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος στο να χρησιμοποιεί και τα δύο του χέρια του. Με το ένα κρατά και πυροβολεί με το καλάσνικοφ, το οποίο είναι στρατιωτικό τύπου όπλο και χρειάζεται εμπειρία η χρήση του, ενώ με το άλλο βγάζει πιστόλι και ρίχνει και με αυτό.

Αυτή, πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, για εκπαίδευση που συναντάται σε δυνάμεις ασφαλείας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι εκπαιδεύονταν στην σκοποβολή και με τα δύο χέρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ