ΕΛΛΑΔΑ

Γαύδος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 107 μετανάστες – Σύλληψη δύο διακινητών

Γαύδος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 107 μετανάστες – Σύλληψη δύο διακινητών
Eurokinissi

Στην διάσωση περισσοτέρων από 107 μεταναστών, προχώρησαν το Σαββατοκύριακο οι λιμενικές αρχές της Κρήτης, κατά την διάρκεια δύο διαφορετικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν στα νοτιοδυτικά της θαλάσσιας περιοχής της Γαύδου.

Αναλυτικότερα τα ξημερώματα της Κυριακής, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά εντόπισε και περισυνέλλεξε 34 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμενικό το οποίο με συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και Έρευνας του λιμενικού σώματος μετέφερε τους μετανάστες στους Καλούς Λιμένες.

Ακόμη ένα περιστατικό διάσωσης έγινε 38 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου όταν φορτηγό πλοίο σημαίας Νήσων Μάρσαλ, εντόπισε και περισυνέλλεξε 73 μετανάστες που επέβαιναν επίσης σε αλιευτικό σκάφος.

Οι μετανάστες σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας επρόκειτο να μεταφερθούν στην Αγ. Γαλήνη.

Όμως τα περιστατικά με μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην χώρα μας δεν σταματούν.

Σημειώνεται ότι τις απογευματινές ώρες προχθές Παρασκευή εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Γαύδου άλλη λέμβος σε άσχημη κατάσταση στην οποία επέβαιναν 42 μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Φορτηγό πλοίο περισυνέλεξε 37 άντρες και τα πέντε παιδιά που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων Ηρακλείου.

Κατά δηλώσεις των επιβαινόντων, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 1.000 μέχρι 3.200 δολάρια, για τη μεταφορά τους στην Γαύδο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί προανάκριση, ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν ένας δύο από τους μετανάστες, 31 και 26 ετών, οι οποίοι κατά την ίδια πηγή φέρονται να είναι οι διακινητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ