ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού ο κρεοπώλης - «Δεν σκότωσα τον Μπάμπη» επιμένει

Μεσολόγγι: Σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού ο κρεοπώλης - «Δεν σκότωσα τον Μπάμπη» επιμένει
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στο Μεσολόγγι όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο 31χρονος Μπάμπης, μετά από 18 ημέρες αναζητήσεων. 

Στην αναζήτηση του φονικού όπλου και του κινητού μπήκε και ο στρατός με ομάδα ναρκαλιευτών και ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ένα μπλοκάκι που έδωσε η μητέρα του 31χρονου Μπάμπη στις Αρχές το οποίο φέρεται να περιέχει ονόματα ατόμων που φαίνεται ότι του χρωστούσαν χρήματα.

Για την δολοφονία του 31χρονου κατηγορείται ο 50χρονος φίλος του κρεοπώλης, ο οποίος επιμένει να αρνείται την κατηγορία και σήμερα Τετάρτη, οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκεί όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κελί μακριά από τους άλλους κρατούμενους και για λόγους ασφαλείας θα προαυλίζεται μόνος του.

Μεσολόγγι: Από όπλο του 31χρονου θύματος τα φυσίγγια

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στον φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα φυσίγγια που στέρησαν τη ζωή του θύματος φέρεται να προέρχονται από όπλο του ίδιου του Μπάμπη.

Παράλληλα, οι Αρχές σε μια προσπάθεια να «κλειδώσουν» τον 50χρονο κρεοπώλη, αναμένουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναφορικά με τυχόν δείγματα DNA, που μπορεί να βρίσκονται πάνω στη σορό του θύματος και πιθανώς ανήκουν στον συλληφθέντα, όπως μεταδίδει ο Alpha.

Στο μεταξύ, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που διαθέτει στα «χέρια» της η ΕΛΑΣ, η άγρια δολοφονία του 31χρονου αποτελεί πιθανότατα φόνο εκ προμελέτης.

Το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξε ότι ο Μπάμπης πυροβολήθηκε μια φορά και από κοντινή απόσταση.

Μάλιστα, όπως έδειξε και η αυτοψία που έγινε στον τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Ο άτυχος 31χρονος δέχθηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά, ενώ κοντά στο σημείο του εγκλήματος εντοπίστηκε και κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κατάθεση καλούνται άτομα που αναγράφονταν στο τετράδιο του Μπάμπη

Η αστυνομία έχει καλέσει για απλή κατάθεση άτομα τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο τετράδιο του Μπάμπη, όχι επειδή θεωρούνται ύποπτοι, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορέσουν να καταλάβουν τι έκανε με τα χρήματά του και να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Στο συγκεκριμένο τετράδιο, ο Μπάμπης έγραφε τα ονόματα εκείνων στους οποίους είχε δανείσει χρήματα, ενώ δίπλα στο όνομα έγραφε το ποσό που τους είχε δώσει, πόσα του είχαν επιστρέψει και το υπόλοιπο. Το τετράδιο είχε στο σπίτι και το παρέδωσε στην αστυνομία η μητέρα του.

Με βάση όσα προκύπτουν από το τετράδιο ο 31χρονος φέρεται να είχε δανείσει χιλιάδες ευρώ σε αρκετά πρόσωπα σε βάθος χρόνου.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη, ενώ η βεντάλια των ερευνών έχει ανοίξει, με την αρχαιοκαπηλία, το κυνήγι θησαυρού και την τοκογλυφία να έχουν ήδη μπει στο κάδρο.

Τι είπε στην απολογία του ο 50χρονος

Ο 50χρονος συνεχίζει να αρνείται πεισματικά την εμπλοκή του στη δολοφονία του νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια όταν πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε το πτώμα του Μπάμπη σύμφωνα με το Mega ξεφύσησε και κοίταξε προς τον ουρανό.

Ήταν η μοναδική στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που ο κατηγορούμενος κρεοπώλης φέρεται να λύγισε.

«Έχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας Πατρών.

«Πιστέψτε με δεν έχω λερώσει τα χέρια μου, δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη», φέρεται να είπε στην απολογία του σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ» υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και η σορός θα δοθεί στην οικογένεια. Αύριο στο Μεσολόγγι, η μητέρα, οι αδελφές και οι συγχωριανοί του θα συνοδεύσουν τον άτυχο Μπάμπη στην τελευταία του κατοικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ