ΕΛΛΑΔΑ

Ακρωτήρι Μαλέας: Διάσωση 97 μεταναστών και σύλληψη τριών διακινητών

Ακρωτήρι Μαλέας: Διάσωση 97 μεταναστών και σύλληψη τριών διακινητών
Eurokinissi

Εντοπισμός και διάσωση 97 αλλοδαπών, ανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα Λακωνίας.

Όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, οι Λιμενικές Αρχές της Νεάπολης Βοιών και της Μονεμβασίας, ενημερώθηκαν απ’ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε δυσχερή θέση, σε θαλάσσια περιοχή, 6.,2 ναυτικών μιλίων, ανατολικά του Ακρωτηρίου Μαλέα.

Απέπλευσαν, άμεσα 2 περιπολικά σκάφη, δύο λάντζες, καθώς και ένα ρυμουλκό σκάφος.

Απ’ την ξηρά, συμμετείχε στις έρευνες ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού.

Το περιπολικό σκάφος, εντόπισε ένα σιδερένιο σκάφος, όπου επέβαιναν 100 αλλοδαποί (67 άνδρες, 13 γυναίκες και 20 ανήλικοι).

Οι αλλοδαποί, επιβιβάστηκαν στο ρυμουλκό και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μονεμβασιάς, με ασφάλεια. Έπειτα, μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στη Νεάπολη Λακωνίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το σκάφος είχε ξεκινήσει απ’ το Τσεσμέ της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία, ενώ οι μετανάστες, κατέβαλαν για την μεταφορά τους, 8.000 δολάρια, περίπου ο καθένας.

Τη διενέργεια της προανάκρισης πραγματοποιηθεί το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν 3 εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 22, 27 και 44 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές του σκάφους. Η σύλληψη έγινε για διάφορες παραβάσεις των νομοθεσιών.

Οι υπηρεσίες, αναλύουν και επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνούν την πιθανή συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ