ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής 6ης ΥΠΕ για κρούσματα μηνιγγίτιδας: Ασφαλής προορισμός η Πάτρα για το καρναβάλι

Διοικητής 6ης ΥΠΕ για κρούσματα μηνιγγίτιδας: Ασφαλής προορισμός η Πάτρα για το καρναβάλι

Οι γιατροί στην Πάτρα δεν ανησυχούν για την εξάπλωση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας λόγω του καρναβαλιού

EUROKINISSI

Καθησυχαστικός ήταν ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, αναφερόμενος στα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν εντοπιστεί στο πανεπιστήμιο Πατρών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανένας φόβος ενόψει καρναβαλικών εκδηλώσεων. 

Επιπλέον, σημείωσε πως «θα χορηγηθεί προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε περίπου 600 φοιτητές, καθώς και προληπτική χορήγηση φαρμάκων σε συνεννόηση πάντα με τις πρυτανικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η ενημέρωση των φοιτητών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

Ενημέρωσε, δε, πως «έχουν ήδη γίνει τρία εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας σε επαφές με τα τρία κρούσματα».

Σε ό,τι αφορά τον 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που νόσησε πρόσφατα από μηνιγγίτιδα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ είπε ότι «είναι καλύτερα στην υγεία του και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του, έχοντας πάντα την φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών».

Μέτρα προφύλαξης για το τριήμερο του καρναβαλιού

Εκτός από το ζήτημα της μηνιγγίτιδας, ο Γιάννης Καρβέλης αναφέρθηκε και στο σχέδιο που θα εφαρμόσει και φέτος η 6η ΥΠΕ, το τριήμερο του καρναβαλιού, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, δηλαδή το Πανεπιστημιακό και ο «Άγιος Ανδρέας» θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων.
  • Το Κέντρο Υγείας βορείου τομέα θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.
  • Θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με τον ΕΕΣ, ιατρεία επειγόντων περιστατικών στην “καρδιά” της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου.
  • Στα ιατρεία της πλατείας Γεωργίου θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για πιθανά περιστατικά της κρίσης πανικού, λόγω του μεγάλου συνωστισμού.
  • Θα υπάρξει συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς.
  • Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.
  • Θα υπάρξει συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου.

Καταλήγοντας, ο κ. Καρβέλης τόνισε ότι «θα υπάρχει άμεση επαφή και σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΚΥ βορείου τομέα, για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ