ΚΟΣΜΟΣ

Liveblog - Επίθεση στο Μπρούκλιν: Δεν αποκλείεται ενδεχόμενο τρομοκρατίας - Αναζητείται ο δράστης

Liveblog - Επίθεση στο Μπρούκλιν: Δεν αποκλείεται ενδεχόμενο τρομοκρατίας - Αναζητείται ο δράστης
AP Photo/John Minchillo

Πολλαπλοί πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στο μετρό του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, με την αστυνομία να αναζητά τον δράστη. Μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 10 φέρουν τραύματα από σφαίρες και πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ωστόσο για την ώρα δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοια, καθώς τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν στο σημείο εντόπισαν αρκετούς τραυματίες από πυροβολισμούς καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον σταθμό του μετρό της 36ης οδού, στη γειτονιά του Σάνσετ Παρκ. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι βόμβες που έχουν εντοπιστεί είναι ανενεργές.

Graphic: John Keefe, CNNi

«Στις 8:27 (σ.σ. τοπική ώρα), η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο δράστης πιθανολογείται ότι είναι ένας άνδρας με στολή εργασίας, ο οποίος άνοιξε ξαφνικά πυρ κατά των επιβατών.

Πληροφορίες του CNNi αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άνδρα να φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα, προτού τραπεί σε φυγή.