ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τόμας Λι - Πληροφορίες για αυτοκτονία

ΗΠΑ: Νεκρός ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τόμας Λι - Πληροφορίες για αυτοκτονία
Σύμφωνα με το Forbes, ο Τόμας Λι είχε περιουσία αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων AP Photo / John Minchillo (Φωτογραφία αρχείου)

Για αυτοκτονία κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τον θάνατο του Αμερικανού διεσεκατομμυριούχου Τόμας Λι που εντοπίστηκε νεκρός σε γραφείο κτηρίου της Πέμπτης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Τόμας Λι είπε ότι είναι «εξαιρετικά λυπημένη» για τον θάνατο του 78χρονου.

Η New York Post αναφέρει ότι αυτοπυροβολήθηκε στο γραφείο του στο Μανχάταν, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν όντως πρόκειται για αυτοκτονία.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης είπε στο BBC ότι ένας 78χρονος άνδρας, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης σε κτήριο της Πέμπτης Λεωφόρου. Στη συγκεκριμένη διεύθυνση βρίσκονται τα γραφεία της Thomas H Lee Capital LLC.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Λι είχε περιουσία αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή του θανάτου του.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας πέθανε από τραύμα από πυροβόλο όπλο, σημειώνοντας ότι τα αίτια του θανάτου θα πρέπει να προσδιοριστούν από ιατροδικαστή.

Σε μια δήλωση στο BBC News, η αστυνομία είπε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση 911 (κλήση έκτακτης ανάγκης) λίγο μετά τις 11:00 (16:00 GMT) το πρωί της Πέμπτης από ένα γραφείο στην Πέμπτη Λεωφόρο. «Κατά την άφιξη η EMS (σ.σ. Υπηρεσίες Επείγουσας Ιατρικής) ανταποκρίθηκαν και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε πεθάνει στο σημείο», είπαν.

«Ενώ ο κόσμος τον γνώριζε ως έναν από τους πρωτοπόρους στον τομέα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, εμείς τον γνωρίζαμε ως αφοσιωμένο σύζυγο, πατέρα, παππού, αδερφό, φίλο και φιλάνθρωπο που βάζει πάντα τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές του», είπε ο οικογενειακός φίλος και εκπρόσωπος Μάικλ Σίτρικ.

Ο Τόμας Λι ήταν επίσης γνωστός για την εξαγορά της εταιρείας αναψυκτικών Snapple το 1992 και την πώλησή της δύο χρόνια αργότερα στην Quaker Oats για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια - αξία 32 φορές μεγαλύτερη από αυτή για την οποία την αγόρασε.

Ήταν επίσης γωστός για τη φιλανθρωπία του ενώ υπήρξε διαχειριστής σε εξέχοντες καλλιτεχνικούς οργανισμούς της Νέας Υόρκης όπως το Lincoln Center for the Performing Arts και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Το 1996, δώρισε 22 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μέρος των οποίων χρησιμοποιήθηκε για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε φοιτητές.

«Είχα την τύχη να βγάλω κάποια χρήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δώσω κάποια από αυτά πίσω» είχε πει τότε.

Με τη σύζυγό του, Αν Τένεμπάουμ είχε παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ