ΚΟΣΜΟΣ

«Βρίσκεται στο μέρος που αγαπούσε περισσότερο», λέει η κόρη του Γάλλου που αγνοείται

«Βρίσκεται στο μέρος που αγαπούσε περισσότερο», λέει η κόρη του Γάλλου που αγνοείται
Έργο τέχνης εικονίζει τον «Τιτανικό», από παλαιότερη έκθεση στη Γερμανία AP Photo / Jens Meyer

Παρότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι ο πατέρας της θα σωθεί, η κόρη ενός εκ των αγνοούμενων στο υποβρύχιο που καταδύθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού, αναφέρει πως ο ωκεανογράφος Ανρί Ναρζολέ«βρίσκεται στο μέρος που αγαπούσε πιο πολύ στον κόσμο».

Ο Ναρζολέ είναι ο ένας από τους πέντε επιβάτες του βαθυσκάφους, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή, ενώ επιχειρούσε κατάδυση στο σημείο του ναυαγίου, σε βάθος 3.800 μέτρων.

Η Σιντονί Ναρζολέ είπε σήμερα ότι βιώνει «πολύ άγχος, πολύ μπερδεμένα συναισθήματα» καθώς η αναζήτηση για το βαθυσκάφος μπήκε σήμερα σε μια κρίσιμη φάση, δεδομένου ότι το οξυγόνο μέσα στο Titan τελειώνει.

«Κάποιες στιγμές έχω πολλές ελπίδες, είμαι καλά, πιστεύω και ελπίζω. Κάποιες άλλες στιγμές, η ελπίδα εξαφανίζεται και είναι δυσκολότερο να το αντέξω και όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο δύσκολο γίνεται», είπε η 39χρονη που ζει στην πόλη Λα Μασάνα, στην Ανδόρα, στο πρακτορείο Reuters.

«Μερικές φορές δεν βλέπω (τις ειδήσεις) επειδή δεν θέλω να τους ακούω να λένε ότι τώρα (οι πέντε αγνοούμενοι) έχουν πολύ λίγο οξυγόνο. Προτιμώ να ακούω θετικά πράγματα, να ελπίζω, ότι θα συνεχίσουν να τους ψάχνουν», συνέχισε, σημειώνοντας ότι την ανακουφίζει το ότι ο πατέρας της έχει τεράστια εμπειρία στις υποθαλάσσιες έρευνες.

«Αν δεν τους βρουν, θα είναι πολύ λυπηρό για εμάς επειδή δεν θα τον ξαναδούμε. Αυτό που του άρεσε περισσότερο ήταν να βρίσκεται σε ένα υποβρύχιο, κοντά στον Τιτανικό. Βρίσκεται εκεί που πραγματικά του άρεσε να είναι. Θα προτιμούσα (να πεθάνει) σε ένα μέρος όπου αισθάνεται ευτυχισμένος», είπε η Σιντονί Ναρζολέ, προσπαθώντας με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Συντρίμμια ανέφερε πως βρήκε η αμερικανική ακτοφυλακή

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως έχει βρει συντρίμμια στην περιοχή έρευνας για το υποβρύχιο που έχει εξαφανιστεί στον Ατλαντικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ή επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης, δεν δίνεται στίγμα για την ακριβή τοποθεσία που έχουν βρεθεί τα συντρίμμια. Ωστόσο, το μόνο που αναφέρεται είναι ότι πρόκειται για υποθαλάσσια ευρήματα που βρέθηκαν κοντά στον Τιτανικό όπου οι διασώστες αναζητούν το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Οι αρχές «αξιολογούν τις πληροφορίες», ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter, καθώς ακόμα δεν είναι σαφές εάν αυτα τα συντρίμμια που βρέθηκαν, συνδέονται με το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Σε περίπου δύο ώρες η αμερικανική ακτοφυλακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τα νέα ευρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ