ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στο ναυάγιο του Τιτανικού: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος στο υποβρύχιο που αγνοείται

Θρίλερ στο ναυάγιο του Τιτανικού: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος στο υποβρύχιο που αγνοείται
ATLANTIC PRODUCTIONS / HANDOUT - EPA/ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο 59χρονος Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και εξερευνητής, φέρεται να είναι εκ των επιβαινόντων στο υποβρύχιο, που επρόκειτο να μεταφέρει τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά αγνοείται.

Πέντε άνθρωποι φέρεται να είχαν επιβιβαστεί στο συνολικής χωρητικότητας έξι ατόμων τουριστικό υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για περιηγήσεις στη ζώνη του ναυαγίου του Τιτανικού και το οποίο εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του.

Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια το πλήρωμα στην ξηρά.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ είχε γράψει στα social media ότι ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής». Σημειώνεται πως η εταιρεία χρέωνε περίπου 250.000 ευρώ για κάθε εισιτήριο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το news.sky.com, ο θετός γιος του Χάρντινγκ σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook και κατέβασε μετά από λίγο, επιβεβαίωσε το γεγονός.

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος

Σύμφωνα με το BBC, ο Χάρντινγκ είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για το ταξίδι του γύρω από τη Γη δια μέσω των Βόρειου και Νότιου Πόλου.

Είχε άδεια πιλότου, ενώ πέρυσι ήταν ένας από τους τουρίστες του διαστήματος που συμμετείχαν στην 5η εμπορική πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Επίσης, είναι πρόεδρος της Action Aviation, μίας διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση εμπορικών πτήσεων και έχει την έδρα της στο Ντουμπάι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ