ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Επιβεβαιώνεται ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο εξαφανισμένο βαθυσκάφος

Υποβρύχιο Titan: Επιβεβαιώνεται ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο εξαφανισμένο βαθυσκάφος
Το υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού OceanGate Expeditions vía AP, archive

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για το χαμένο υποβρύχιο Titan καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνται ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν νωρίτερα, ανήκουν στο βαθυσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί το οπίσθιο κάλυμμα και η βάση του υποβρυχίου με τα συντρίμμια να θεωρείται βέβαιο πως ανήκουν στον Τιτάνα.

Ο ειδικός στις θαλάσσιες επιχειρήσεις έρευνας και αναζήτησης David Mearns και φίλος επιβατών του Titan, δήλωσε ότι τα νέα ευρήματα ανήκουν στο υποβρύχιο, όπως μεταδίδει το BBC.

Νωρίτερα, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως έχει βρει συντρίμμια στην περιοχή έρευνας για το υποβρύχιο που έχει εξαφανιστεί στον Ατλαντικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ή επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, σε λίγη ώρα η αμερικανική ακτοφυλακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τα νέα ευρήματα.

Επίσης, δεν δίνεται στίγμα για την ακριβή τοποθεσία που έχουν βρεθεί τα συντρίμμια. Ωστόσο, το μόνο που αναφέρεται είναι ότι πρόκειται για υποθαλάσσια ευρήματα που βρέθηκαν κοντά στον Τιτανικό όπου οι διασώστες αναζητούν το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Οι αρχές «αξιολογούν τις πληροφορίες», ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter, καθώς ακόμα δεν είναι σαφές εάν αυτα τα συντρίμμια που βρέθηκαν, συνδέονται με το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ